Bodrum'da hazır düzenekli A4 patlayıcı ele geçirildi

Bodrum'da hazır düzenekli A4 patlayıcı ele geçirildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde şüphe üzerine gözaltına alınan bir kişinin kaldığı otel odasında, patlamaya hazır 2 kilo 140 gr.

A4 patlayıcı ele geçirildi. Muğla Terörle Mücadele ekiplerince gözaltına alınan zanlı, sorgulanmak üzere sabah saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şube Müdürlüğü`ne bağlı özel ekip ve 20 sivil polisin, geceyarısı Bodrum`un Kumbahçe Mahallesi`ndeki Barlar Sokağı`nda yaptığı operasyonda bir kişi yakalandı. Şüphelinin kaldığı otel odasında yapılan aramada ise spor bir çantada, telefonla uzaktan patlatılmaya hazır A4 plastik patlayıcı ele geçirildi. Odada ayrıca 7 bin dolar para ve iki sahte pasaport bulundu. Terör örgütü PKK üyesi olduğu ve eylem için keşif yaptığı ileri sürülen zanlının, bombalamadan hemen sonra Yunanistan`ın İstanköy adası üzerinden İtalya`ya kaçmayı planladığının değerlendirildiği belirtildi. Konuyla ilgili olarak sekiz kişinin ifadesine başvuruldu. Muğla İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, soruşturmanın devam ettiğini, hiçbir açıklama yapmayacaklarını söyledi.

Zanlının, 28 Ağustos 2011 tarihinde Antalya`nın Kemer ilçesindeki bir plajda meydana gelen ve sıçrayan taşlarla bazı turistlerin hafif yaralandığı patlamanın faili olduğu, Bodrum`a dün (22 Eylül) yolcu otobüsüyle geldiği, otel odasını da üç günlüğüne tuttuğu belirlendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile