Bodrum'da 'İş Sağlığı ve Güvenliği' Eğitimi

Bodrum'un restore edilen ilk adliye binasında "İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitimi verildi.

Bodrum Ticaret Odası ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) arasında imzalanan protokolün ardından Bodrum Akademia Vakfı'na ait eski adliye binası, MSKÜ'nün eğitim merkezi olarak kullanılması için tahsis edilerek, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Belediyesi tarafından, eğitim merkezinin, sınıf ve ofisi olarak düzenlendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Bodrum Ticaret Odasının (BODTO) birlikte gerçekleştirdiği "İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitimlerinde sona gelindi. 16 saatlik eğitimlerin ardından eğitimlere katılan ve başarı gösterenlere sertifikaları verilecek.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı İş Güvenliği Uzmanı Özlem Göv, Bodrum'da üçüncü eğitimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tehlikeli, az tehlikeli ve çok tehlikeli sınıflarda 16 saatlik eğitim verdiklerini anlatan Göv, "Bugün eğitimimizin son günü. Akşam saatlerinde de eğitimi bitireceğiz. Katılım az ama sonraki eğitimlerde daha çok olacağını düşünüyoruz. Tüm tehlike sınıfında çalışan kişilerin bu eğitimi mutlaka alması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Göv, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasıyla ilgili olarak da "Bilirkişi raporundan sonra olayın neden olduğu ve ihmal olup olmadığı tespit edilecektir. Şimdi bir şey söylemek doğru olmaz. Ama bir ihmal varsa da bir an önce giderilip bundan sonra bu tür sıkıntılı kazaların yaşanması engellenebilir" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile