Bodrum'da Mandalinalara Dijital Kimlik Verilecek

Bodrum'da Mandalinalara Dijital Kimlik Verilecek

Mugla’nin Bodrum ilçesinde ’Bodrum’un Yesili’ sloganiyla Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odasi ve Bodrum Kent Konseyi Cografi Isaret Çalisma Grubu is birligiyle ’Yesil Bodrum Mandalini Bulusmasi’ gerçeklestirilirken, etkinlikte mandalinalar için dijital kimlik verilecegi ifade edildi.



Bitez Mahallesi Köy içi Mevkii’nde bulunan Bodrum Belediyesi’ne ait yaklasik 5 dönümlük mandalina bahçesinde gerçeklesen etkinlige; Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, Baskan Yardimcisi Tayfun Yilmaz, Bitez Mahalle Muhtari Seda Özgüçlü, ile mandalina üreticileri, yerel ve ulusal basin temsilcileri katildi.



Bulusmada cografi isareti olan Bodrum mandalinasinin korunmasi, ekonomik degerinin artirilmasi ve bölgeye katma degerinin kazandirilmasi ile ilgili fikir alisverisi yapilirken yesil mandalinanin kullanim alanlarinin gösterildigi sunumlar da gerçeklesti. Misafirlere ikram edilen yesil mandalinali yiyecekler ile aromatik kokusuyla hayranlik uyandiran mandalina suyu içerikli içecekler, konuklar tarafindan ilgi odagi oldu.

Açilis konusmasini yapan Bodrum Kent Konseyi Cografi Isaretler Çalisma Grubu Kolaylastiricisi Erman Aras, Bodrum Belediyesi ile birlikte çok önemli bir projeyi hayata geçireceklerinin müjdesini vererek, “Ögretim görevlilerimizle birlikte sahaya inecegiz ve Bodrum’daki mandalin bahçelerini gezecegiz, onlara dijital kimlik verecegiz ve bunlari planlarimiza isleyecegiz. Bu kayitlarla birlikte günlük ne kadar oksijen saliyoruz ne kadar karbon tutuyoruz? Bunlarin hepsini günlük olarak verecegiz. Tüm bunlarin olmasinda bize destek veren Sevgili Belediye Baskanimiza ve emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum" dedi.



Sanatçi Zülfü Livaneli ise Bodrum yesil mandalini ile ilgili bir anisini paylasarak, “Bodrum yesil mandalininin kokusu benim için Bodrum demektir, vatan demektir, hasret demektir" dedi.



Bodrum’un tarihinde önemli bir yeri olan mandalinanin piyasada hak ettigi yeri bulmasi için çalismalar yürüttüklerini söyleyen Bodrum Belediye Baskani Aras, yerelin degerine sahip çikmak anlayisiyla yesil mandalinanin piyasaya girmesinin gerekliligine vurgu yaparak, “Bizim istegimiz, mandalinanin piyasada gerekli yerini bulabilmesi. Bunun tek yolu da mandalinanin endüstride kullanilabilmesi. Sag olsun, Erman Aras ve Kaan Bey gibi girisimcilerin çabalariyla lokuma, kolonyaya, dondurmaya ve gazoza evrildi. Bodrum Mandalina Birligi’mizin de çalismalari var bu konuda. Bunlar güzel çalismalar. Böylece sadece kisin yetisen mandalinadan dört mevsimde de faydalanabiliyoruz. Ama bu da yeterli degil. Burada yapacagimiz is, bu mandalina yesilken de onu degerlendirmek, yesil mandalinayi ülkemize ve dünyaya tanitmak.” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile