Bodrum’da Minyatür Atölye Çalışması Başladı

Bodrum’da Minyatür Atölye Çalışması Başladı

Bodrum’a bağlı Turgutreis beldesinde bulunan Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi tarafından ‘Geleneksel Türk El Sanatları’ erkinlikleri kapsamında tezhip ve minyatür atölye çalışması başlatıldı.

Sanatçı ve akademisyen olarak değerli eserler vermekte olan Yrd. Doç. Dr Münevver Üçer tarafından Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi Mavi Galeride gerçekleşti. Yard. Doç. Dr. Münevver Üçer 'in sunumunu yaptığı tezhip ve minyatür atölye çalışması muhteşem katılımla sanatseverler tarafından ilgiyle izlendi. Gelen misafirlerin meraklı bakışlarıyla Üçer tezhip sanatımızın aşamalarını, malzemelerini tanıtarak çalışmasına başladı.

Kullanılan motifler, teknikler, dönem özelliklerinden yola çıkarak kısıtlı süreye rağmen tezhip sanatının inceliklerini özellikle tezhibe can veren altın ”zer” uygulamalarını, Çizmiş olduğu halker deseni ile murakka üzerine sulu, gölgeli boyama ve en önemli unsurlardan kontur çalışmalarını katılımcılara gösterdi.

Kısa sürede yapmış olduğu çalışmanın ötesinde, kendisinin Mevlana albümü Lale-i Münevver albümünden ve ödül alan eserlerden örnekler veren Üçer verimli ve beğeni toplayan atölye çalışmasını 2 Saat süreyle tezhip bölümü kursiyerlerine ve ilgi duyan sanatseverlere tanıttı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile