Bodrum'da Renkli Cadılar Bayramı

Turizm sezonunun sonuna yaklaşılmasına rağmen hız kesmeyen Bodrum geceleri, renkli bir 'Cadılar Bayramı' kutlamasına ev sahipliği yaptı.

Bir Pagan festivali olarak İngiltere'de İrlandalılar, İskoçlar ve Galliler tarafından kutlanılmaya başlanan ve 19'uncu yüzyılda Kuzey Amerika'ya göçenler tarafından geleneksel hale getirilen 'Cadılar Bayramı' Türkiye'deki tatil beldelerinde bulunan yabancılar tarafından kutlanıyor.
Amerikan popüler kültürü olarak tanımlanan cadılar bayramı, Türkiye'nin turizm cenneti olan Bodrum'da, Latino Clup ve Hadigari Diskoda cadılar bayramı kutlandı. Cadılar bayramı kutlamalarına gelenler genelde çalı süpürgeli cadı kıyafeti, vampir, zoro, Charlie Chaplin gibi çizgi film ve çizgi roman kahramanlarını canlandıran giysiler giydi. Birbirinden ilginç giysileri için de, Latin dans ve tango dansta yapan cadılar, Showları ile alkış topladı. Geceye katılanlar geç saatlere kadar hayal unsuru kahramanların rolü ile eğlendiler. Cadılar bayramı kutlamalarına özellikle gençlerin aileleri ile geldikleri gözlendi.
Cadılar bayramına kutlamaya gelen Nuran İşbilir, "Çocuklarımın peşlerinden geldik böyle bir faaliyette bulunuyorlar, görelim öğrenelim diye geldik onun için buradayız bugün cadılar bayramı çocuklarım içinde bir değişiklik oldu. Hem onlara moral olur diye düşündük" dedi.
Dans gösteris yapan Buse Melis İşçimen de, "Dans kulübünün bir üyesiyim. Burada şuanda Cadılar Bayramını kutluyoruz. Bugün önemi cadılar bayramı ve biz buna katkı sağlamak istiyoruz. Çeşitli etkinlikler dans, showlar yapacağız, bu eğlenceyi de birlikte kaynaşmak eğlenmek bir birlik kurmak için yapıyoruz. Herkesi de bekliyoruz" diye konuştu.
Cadılar Bayramı'nda dans gösterisi yapan Başak Özkeskin ise, şunları söyledi: "Bugün cadılar bayramı kutluyoruz. Hepimiz zombi olduk"
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile