Bodrum'da Tarim Kampi Katilimcilari Sertifikalarini Aldi

Bodrum'da Tarim Kampi Katilimcilari Sertifikalarini Aldi

Bodrum Belediyesi Tarimsal Hizmetler Müdürlügü tarafindan bu yil 2.’si düzenlenen “Garaova Gençlik Tarim Kampi” 2022 yilinin 3. dönem katilimcilari sertifikalarini alarak kamptan memnun ayrildi.



Türkiye’nin ve dünyanin dört bir yanindan gelerek; tibbi aromatik bitkiler, sürdürülebilir tarim, tohumculuk, hayvancilik, aricilik gibi pek çok konuda akademisyen ve ziraat mühendisleri tarafindan egitim alan 3. dönem katilimcilari da kamp dönemlerini tamamladi. Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras adina Baskan Yardimcisi Tayfun Yilmaz tarafindan sertifikalarini teslim alarak memleketlerine ugurlanan katilimcilar böyle bir organizasyonu gerçeklestirdikleri için Bodrum Belediyesi’ne tesekkür etti.

Kamp süresince çok güzel bilgilendirmeler yapildigini ve dogayla iç içe yasamin önemini daha iyi kavradiklarini ifade eden ögrenciler, lavanta hasadi da yaparak keyifli günler geçirdiklerini belirtti.

Ögrenciler, Tarimsal Hizmetler Müdürlügü’nün temin ettigi distilasyon makinesiyle de lavanta yagi üretimini deneyimledi.

Kamp ögrencilerinden Hacettepe biyoloji bölümü ögrencisi olan Berke Birinci pratik ve teorik egitimlerin beklentilerinin çok üstünde oldugunu; Bodrum’un deniz, kum, günesten ibaret olmadigini pek çok verimli arazisiyle perma kültürde de kendisini gelistirmis bir kent oldugunu ifade etti.



“Dogayla iç içe olarak tarim ve hayvancilik konusunda kendimizi gelistirdik”

Ege Üniversitesi felsefe bölümü ögrencisi Isilca Tan ise kampin, sehirden kaçip dogaya gelmek ve birçok teorik ve pratik egitim alarak kendilerini gelistirmek adina harika bir imkân oldugunu belirtirken Bodrum Belediyesi’ne gerçeklestirilen bu proje için tesekkür etti.

Kamp ögrencilerini ziyaret eden Baskan Yardimcisi Tayfun Yilmaz, katilimcilara kampa göstermis olduklari ilgiden dolayi tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile