Bodrum'daki Yangin Kisa Sürede Büyüdü, Mahallenin Bosaltilmasi Için Anons Yapiliyor

Bodrum'daki Yangin Kisa Sürede Büyüdü, Mahallenin Bosaltilmasi Için Anons Yapiliyor

Mugla’nin Bodrum ilçesinde ögle saatlerinde baslayan orman yangini kisa sürede genis bir alani etkisi altina aldi. Ekipler alevleri kontrol altina almak için havadan ve karadan müdahale baslatirken yangin mahalline yakin olan Kumbahçe Mahallesi’ndeki ev ve otellerin bosaltilmasi için anons yapildi.

Yangin, Kumbahçe Mahallesi’nin üst kisminda bulunan ormanlik alanda saat 13.00 siralarinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, alandan alevlerin yükseldigini gören vatandaslar durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbar üzerine bölgeye Mugla Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi ve Mugla Orman Bölge Müdürlügü ekipleri sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen ekipler söndürme çalismalarina baslarken, alevlere helikopter ile de müdahale ediliyor. Içmeler Mevkii’ne dogru yaklasan yangin otel ve evleri tehdit edecek boyuta ulasti.

Otel ve evler bosaltiliyor

Rüzgarin da etkisiyle kisa sürede büyük bir alana yayilan yangin nedeniyle yetkililer ses sistemleri vasitasiyla mahalledeki otel ve evlerin bosaltilmasi yönünde sik sik uyari anonslari yapiyor. Otellerde konaklayan yerli ve yabanci turistler panik halinde iskelelerde kendilerini bölgeden uzaklastiracak tekneleri beklerken, sahil güvenlik ekipleri basta olmak üzere diger özel tekne ve yatlarin destek verdigi tahliye çalismalarinda vatandaslar deniz yolu ile bölgeden uzaklastirilmaya baslandi.

Kumbahçe Kooperatifi Baskani Vahap Özkan tüm kooperatif teknelerinin bölgeye çagrildigini ifade ederek bölgedeki vatandaslarin yangindan etkilenmemeleri için ellerinden geleni yaptiklarini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile