Bodrum'daki Yeni Konutlar Için Yagmur Hasadi Sarti

Bodrum'daki Yeni Konutlar Için Yagmur Hasadi Sarti

Bodrum Belediyesi 2023 Yili Ekim Ayi Olagan Meclis Toplantisi, 5 Eylül Persembe günü yapildi. Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras’in baskanliginda gerçeklesen toplantinin ilk gündem maddesinde “su” konusuldu

Ekim Ayi Olagan Meclis Toplantisi “Baskan Tarafindan Meclisin Açilisi, Mazeretlerin Oylanmasi, Geçen Toplanti Tutanaklarinda Maddi Hata Yapilip Yapilmadiginin Görüsülmesi” ile basladi.

Toplanti, birinci gündem maddesi olan “Bodrum Kent Konseyi Su Çalisma Grubunun Planli Alanlar Imar Yönetmeliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmeligin 5. maddesinin (a) bendinde, degisiklik yapilmasi talebine iliskin, 22.09.2023 tarih ve 2023/17 sayili komisyon raporunun görüsülmesi” ile devam etti.

Yeni Konut Projelerine Yagmur Hasadi Sarti

1000 - 2000 bin metrekare arasi yogunluklu 0.15 emsali geçmeyen, zeytinlik vasfi tasimayan, düsük yogunluklu konut alanlarinda bulunan parsellerde, yapi yaklasma mesafelerini ihlal etmemek, toplama tankinin ebatlarini Imar ve Sehircilik Müdürlügünce degerlendirmek sartiyla yagmur suyu toplama gerekliligini içeren teklif oy birligi ile kabul edildi.

“Su kriziyle karsi karsiyayiz”

Ilk gündem maddesinden önce Bodrum’daki su kriziyle ilgili açiklamalarda bulunan Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, “Küresel isinma kaynakli iklim degisikliginin etkilerini yakindan hissediyoruz. Bu yaz son 40 yilin en sicak yazini geçirdik. Eylülde yagis olmadi ve ciddi bir su kriziyle karsi karsiyayiz. Sebebi hem dogal kaynaklardaki tahribat hem de Bodrum’daki hatlarin sürekli patlayarak bizleri susuz birakmasi. Bunla ilgili çalismalari sürdürüyoruz.” dedi.

“Gerekli iletisimi gerçeklestiriyoruz”

Su ile ilgili olarak tüm kurumlarla iletisim halinde olduklarini ifade ederek devam eden Baskan Aras, “Biz, sürekli hem Devlet Su Isleri nezdinde hem de MUSKI nezdinde gerekli iletisim ve diplomasiyi yapiyoruz. Bodrum’un bu konudaki sikintilarini gerekli idarelere tasiyoruz.” diye konustu.

Mumcular Baraji’nda Su Bitti

Bodrum’daki susuzlugun ciddi bir seviyeye ulastigini anlatmak için barajlardaki su seviyelerine de deginen Baskan Ahmet Aras, sözlerini söyle tamamladi:

“Su anda Geyik Baraji yüzde 13 Mumcular Baraji yüzde 8 seviyesinin altina inmis durumda. Mumcular Baraji su anda kullanmak için aldigimiz suyu kapatti. Artik oradan Güvercinlik ve Mumcular’daki aritma tesisine su alamiyoruz. Su en kritik dogal kaynak ve bununla ilgili çözümleri de ögreniyoruz. Bunlardan biri Ekinambari’ndaki bir yer alti suyu, tamamen denize akip giden bir suydu. O suyu MUSKI, DSI’den izin alarak belli bir oranda aritma tesisine tasimak için bir proje hazirliyor. Bir digeri de çevre sartlarina saygi duyarak denizden aritma projesi. Bu da su anda bizlerin teklifiyle MUSKI tarafindan yürütülüyor. Biz de belediye olarak su kesilen yerlerde bize ulasildigi zaman, hemen destek ve temizlik islerimizdeki tankerlerle aninda talep edilen bölgeye su takviyesi yapiyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile