Bodrum'dan Suriye'deki Öğrencilere Yardım

Bodrum'dan Suriye'deki Öğrencilere Yardım

Muğla’nın Bodrum ilçesinden, Suriye’nin El Bab ve Münbiç ilçesinde okuyan öğrencilere kırtasiye malzemeleri gönderildi.

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Suriye’nin El Bab ve Münbiç şehirlerine okuyan öğrencilere kırtasiye malzemesi gönderildi. Törenle uğurlanan kamyonda yaklaşık 2 bin öğrencinin ihtiyacını karşılayacak kırtasiye malzemeleri bulunuyor.

Bodrum’daki birçok okuldan ve yardımsever vatandaşlar tarafından toparlanan kırtasiye malzemeleri toplayan Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulunda toplandı. Yaklaşık bir kamyon kırtasiye malzemesi okul bahçesine gelen kamyonlara yüklenen Suriye’ye gönderildi. Dualarla gönderilen kırtasiye malzemelerini Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin yakından inceledi.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz yardımların toplanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek "Suriye’deki, özellikle El Bab’daki çocuklarımızın kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak için bir kampanya başlatılmıştı. Bodrum olarak biz de bu kampanyaya katıldık. Bodrum’dan 2 bin 500 öğrencinin kırtasiye ihtiyacını giderecek. Toplanan ihtiyaç malzemelerini kamyonlara yükledik ve bugün dualarla uğurluyoruz. Suriye’de büyük bir zulüm var. Çocuklarımızın hepsi masum. Onlara bir şeyler yapabilmek gerçekten çok güzel" dedi.

Bodrum İlçe Eğitim Müdürü Emin Geçin ise “Muğla Valiliğimiz tarafından Muğla genelindeki milli eğitime bağlı bütün kurumlarımızda başlatılan bir kampanya. Suriye’nin El Bab kentinde askerimizin yürüttüğü operasyonlar başarılı bir şekilde neticelendi. Hayatın normalleşmesi için oradaki öğrencilerimize yardımcı olmak amaçlı kırtasiye araçları temin ettik. Milli eğitime bağlı ilkokul, ortaokul ve liselerimizde, resmi ve özel kurumlarımız buna dahil oldular. 2 bin öğrencinin çantasıyla birlikte kullanabileceği bütün araç gereçleri temin ettik. Oradaki insanlarımızın acısını paylaşıyoruz, oradaki çocuklar bizim evlatlarımızdır. Acılarını da biraz hafifletebilmek amaçlı, fedakarlıklar yaparak bu koliler hazırlandı. Ben destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile