Bodrum Kalesi'nde Yesilçam Sarkilari Yankilandi

Bodrum Kalesi'nde Yesilçam Sarkilari Yankilandi

Mugla’nin Bodrum ilçesinde 3. Kaleiçi Etkinlikleri kapsaminda “Yesilçam Sarkilari” konseri gerçeklestirildi.

Kültür ve Turizm Bakanligi Güzel Sanatlar Genel Müdürlügünce Bodrum Kalesi Kuzey Hendegi’nde gerçeklestirilen konsere, yogun ilgi vardi. Konseri Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranli ve sanatçi Nejat Alp’in de izledigi konserin solist sanatçilari Belkis Özener ve oglu Barkin Köksalan ile Çigdem Gürdal idi.

Solist sanatçi Çigdem Gürdal, Bodrum Kalesi’nde konser vermekten dolayi çok mutlu oldugunu ifade ederek “Mensubu olmaktan gurur duydugum Kültür ve Turizm Bakanligi’nin bu kiymetli organizasyonunda siz saygideger sanatseverlerle karsi karsiya olmanin heyecanini ve mutlulugunu yasiyorum. Itiraf etmeliyim ki burada konser yapmak hakikaten hayaldi ama gerçek oldu.” dedi.

Yesilçam’in hafizalara kazinan seslerinden Belkis Özener ise “Degerli Bodrumlular, degerli dinleyenlerim. Yillarca beni sinemadan dinlediniz. Simdi karsinizdayim. Hepinize nice mutlu bayramlar. Hepinizi sevgi ve saygiyla selamliyorum ve ayri ayri kucakliyorum.” diyerek dinleyicileri selamladi.

Kuzey Hendegi girisine Yesilçam filmlerinin afisleri asildigi konserde; “Kara Gözlüm”, “Fosforlu Cevriye”, “Mavi Boncuk”, “Al Yazmalim”, “Buruk Aci” gibi Yesilçam filmlerinin sarkilari seslendirildi. Sarkilara zaman zaman dinleyiciler de eslik etti. Söylenen sarkilar, dinleyenleri filmlerin çekildigi yillara götürdü. Konserde sanatçilarin ve orkestranin performansi yogun alkis aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile