Bodrum'un Patlayan Su Isale Hatlari Degisiyor

Bodrum'un Patlayan Su Isale Hatlari Degisiyor

MUSKI Genel Müdürlügü, Bodrum’da sik sik patlaklarin olusarak vatandaslarin su sikintisi çekmesine sebep olan DSI hatlari için çalisma baslatti. Bugüne kadar sayisiz patlagin olustugu DSI ayrim hatlari için bölgede çalismalar yapan ekipler yarimada genelinde yaklasik 9 bin metrelik eski tip hatti degistirecek.

Yapilan çalisma kapsaminda Turgutreis ve Bitez Mahallesi DSI ayrim hatlari üzerinde Bin 150 metre eski tip hattin modern borularla degisimi saglandi.

MUSKI Genel Müdürlügü, yeni yila kadar yarimada genelinde bulunan yaklasik 9 bin metrelik eski tip DSI hattini degistirerek, sik yasanan arizalarin önüne geçmek için çalismalarini araliksiz olarak sürdürüyor. Ekipler 2022 Haziran ayina kadar da yaklasik 12 bin metrelik kismin degisimini saglayarak yaz sezonunda yasanabilecek sorunlarin önüne geçmeyi hedefliyor.

Konu hakkinda bir açiklama yapan Mugla Su ve Kanalizasyon Idaresi (MUSKI ) Genel Müdürlügü “Bodrum’da ana isale hatlari üzerinde bulunan DSI ayrim hatlarinin eski tip borulardan olusmasi nedeniyle sik sik patlaklar olusmakta ve bölgedeki vatandaslarimiz kesintilerle karsilasmaktadir. Bölgede eski tip HDPE hatlarin degismesi için baslattigimiz çalisma kapsaminda 9 bin metre DSI hattinin degisimini gerçeklestirecegiz. Yapacagimiz çalismayi yilsonuna kadar tamamlamayi planliyor, önümüzdeki yaz sezonunda vatandaslarimizin daha iyi hizmet almalari için çalisiyoruz. 2023 yilina kadar da toplamda 18 bin metrelik DSI HDPE hattini da degisimini planliyoruz. Bölgedeki sorunlarin çözümü için yeni projeler üretmeye ve hayata geçirmeye devam ediyoruz” ifadeleri yer aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile