Bodrumlu Turizmciler Isyan Etti

Bodrumlu Turizmciler Isyan Etti

Turizmin göz bebegi Bodrum’da turizmciler pahalilik haberlerine isyan etti. Sahillerin tika basa dolu oldugunu söyleyen turizmciler Bodrum’da her bütçeye göre tatil oldugunu söyleyerek, "Ilçede 13 koy var, pahali olan orta ölçekli ve düsük ölçekli tatil yapilacak bölgeler var" dedi.

Özellikle sosyal medyada yürütülen ’Bodrum çok pahali’, ’sezlonglar bos’, ’ilçeye kimse gelmiyor’ algisina turizmciler isyan etti. Lahmacunla baslayan fiyat kiyaslamasinda, 1 top dondurmaya kadar sosyal medyadan paylasimlar haberlere bile konu oldu. Ilçenin en pahali restoranlarin çeken vatandaslar bunlari sosyal medyada paylasinca turizmciler bu duruma tepki gösterdi.

Sahilde adim atacak yer yok

Bodrum’un Ortakent Sahili’nde rengarenk görüntüler olusurken, sahilde igne atsan yere düsmeyecek kadar dolu olmasi yapilan sosyal medya paylasimlarinin tam tersini gösterdi. Hava sicakliginin 40 dereceye kadar çikmasiyla birlikte büyük bir kismi yerli turistten olusan vatandaslar sahile akin etti. Adim atacak yer kalmayan sahilde denize girenler nedeniyle sezlonglar bos oldugu görüldü.



Fiyatlar bölge bölge degisiyor

Bodrum’da bulunan 13 koyda ise fiyatlar bölgesine göre degisiklik gösteriyor. Bodrum merkezin fiyatlari orta ve yüksek gelirlilere göre degiskenlik gösterirken, Gümbet mahallesi düsük bütçeli tatil yapma firsati sunuyor. Bitez, Ortakent, Akyarlar ve Turgutreis orta ve yüksek gelirlilerin tatil yapabilecegi bölgeler arasinda yer aliyor. Gümüslük, Kadikalesi ve Gündogan ise düsük, ota ve yüksek gelirli vatandaslarin tatil yapma imkani sagliyor. Bodrum’un pahali algisini yöneten Yalikavak ve Türkbükü’de ise jet sosyetenin, is, sanat ve spor camiyasinin ünlü isimlerinin, Ultra zengin olarak tabir edilen gelir düzeyleri çok yüksek olan vatandaslara tatil yapma tercihi sunuyor. Torba ve Yaliçiflik mahalleleri ise gelir düzeyinin düsük ve orta ölçekli olan vatandaslara hitap ediyor.

Acropol Of Bodrum Beach Hotel Genel Müdür Okan Çagla ise, "Daha agirlikli Ortakent Sahili’nde iç pazardan misafirlerimiz var. Kötü bir turizm sezonu yasiyoruz diyemeyiz. Çok iyi bir sezon oldugu da söylenemez. Bu çikan pahali fiyat haberleri dogrulari yansitmiyor. Bodrum’da her bütçeye göre bir tatil var. Zaten oda baskanlari, STK baskanlari ortak bir açiklama yaparak olumsuz ve yüksek fiyat algisi ve haberleriyle ilgili açiklamalarda bulundular. Bu sosyal medyada yürütülen pahali algisi ve Bodrum çok pahali haberleri gerçegi yansitmiyor. Yüksek fiyatli tatil Bodrum’un her yerinde degildir. Bodrum’da her bütçeye göre bir tatil var. Yogun bir gün yasiyoruz ve bu saatten sonra da böyle gitmesini bekliyoruz turizmin. Bunu zaman gösterecek, suan için gayet iyi her sey" dedi.

Herodot Beach Otel Isletmecisi Hasan Yigit de otelinin ve beachin tamamen dolu oldugunu ifade ederek, "Otelimiz agzina kadar dolu, beache gelen 20 kisiyi redetmek zorundan kaldik doluluktan dolayi. Bir tane bos sezlongumuz, masamiz ve sandalyemiz kalmadi. Yapilan haberler dogru degil, baska amaç ve maksatlar güdülüyor. 2 haftadir yaz coskusu devam ediyor. Bodrum’un bazi bölgelerinde pahali bölgeleri var ama Ortakent sahili için pahali demek mümkün degil bence. Ortakent Sahili’nde yerli turist sayimiz biraz daha fazladir" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile