Boeing 747, dev bir teleskop taşıyacak

Boeing 747, dev bir teleskop taşıyacak

Almanya-ABD ortak yapımı SOFIA adlı teleskobun bir Boeing 747'ye yerleştirileceği bildirildi

  Amerikan uzay ajansı NASA ve Alman uzay ajansı DLR tarafından ortaklaşa geliştiren ve uzayı gö ; zlemleyecek olan dev teleskop , bir ç ; ö ; le veya bir dağın tepesine değil , bir Boeing 747 ' ye yerleştirilecek .

Kızılö ; tesi Gö ; k Bilimi iç ; in Stratosfer Gö ; zlemevi ( SOFIA ) , ilk uç ; uşlara birkaç ; hafta kala , ABD ' nin Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles kentinin 60 kilometre kuzeyindeki Mojave ç ; ö ; lü ; nde bulunan NASA ' nın Palmdale ü ; ssü ; ndeki bir hangarda bekletiliyor .

SOFIA , yü ; kleneceği Boeing 747 ' de , evreni stratosferden geç ; erken gö ; zleyecek .

Uranü ; s gezegenin halkalarını keşfeden Kuiper Airborne Observatory ( KAO ) adlı teleskobun gö ; revlerini devam ettirecek olan SOFIA ' nın merceği , KAO ' nun 91 santimetrelik merceğinin aksine 2 . 5 metre genişliğinde .

Araştırmacılara gö ; re , SOFIA ' nın geniş merceği evrende sü ; regelen bazı ö ; nemli olayları bilimsel olarak anlamaya katkıda bulunacak .

AFP ' ye konuşan SOFIA gö ; zlem programının bilimsel operasyonlarını yö ; neten Erick Young , ' Kızılö ; tesi ışığı kullanan SOFIA sayesinde , yıldızların oluşumları sırasında geç ; irdikleri ilk evreleri tam olarak anlayabileceğiz ' dedi .

Programı yö ; neten Bob Meyer de daha ileri giderek , SOFIA sayesinde , evrende hayatın nasıl ortaya ç ; ıktığını anlayabileceklerini belirtti .

Dü ; nya ' da hayatın oluşumunu sağlayan temel unsurların kuyruklu yıldızlar tarafından bırakıldığını sö ; yleyen Meyer , ' SOFIA ' nın dışındaki teleskoplar , kuyruklu yıldızları , gü ; neşin ç ; ok yakınından geç ; tikleri iç ; in gö ; zlemleyemiyorlar ama SOFIA gö ; zlemleyebilir ' diye konuştu .

Araştırmacılara gö ; re , uç ; ağa yerleştirilecek SOFIA , gezgin bir gö ; zlemevi haline gelecek ve dolayısıyla tutulmalar gibi , dü ; nyanın her yerinden gö ; rü ; nmeyen herhangi bir olayı da gö ; zlemleyebilecek .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile