Bogazkent'e Yeni Terfi Merkezi

Bogazkent'e Yeni Terfi Merkezi

Antalya Büyüksehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlügü ve Kültür ve Turizm Bakanligi is birligiyle ‘Serik-2 Atiksu Aritma Tesisi ve Baglantili Altyapi Tesisleri Yapim isi’ çerçevesinde Serik Bogazkent Terfi Merkezi yenileme çalismalari basladi.

Tüm ilçelerdeki aritma sorunlarini çözmek için çalismalar yürüten ASAT, gerek rehabilite ettigi gerek yeniden insa ettigi aritma tesisleriyle Akdeniz’i ve biyolojik yasami koruyor. Bu çerçevede yapimina baslanan Bogazkent Terfi Merkezi ile birlikte bölgeden gelen evsel atik sular merkezi tek bir aritma tesisine baglanacak. Diger tesisler devre disi birakilarak üst düzey bir çevre korumasi ve merkezi atik su yönetimi saglanacak.

2040 yilina kadar garanti

Proje ile birlikte hem insa hem de mekanik anlamda kullanim ömrümü tamamlamis terfi merkezi ve aritma tesisi devre disi kalacak. Tamamen yer altina insa edilecek yeni terfi merkezinde mekanik izgaralar, jeneratör, koku giderme sistemi gibi son teknoloji ekipmanlar kullanilacak. Merkezin tamamlanmasiyla birlikte terfiye gelen atik sular tek bir merkezden aritimi saglanarak buradan Serik-2 Atiksu Aritma Tesisine iletilecek. 70 milyon yatirim bedelli proje ile bölge altyapisi 2040 yilina kadar garanti altina alinarak bölge halki için büyük bir çevre sorunu haline gelen koku problemleri, deniz ve görüntü kirliligi de son bulacak.

Çevreye uyumlu teknolojik tesis

Çalismalar hakkinda bilgi veren Antalya Büyüksehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlügü Atiksu Yatirim Sube Müdürü Murat Mert Otuzalti, “Serik bölgesinde tamamladigimiz terfi istasyonlari ve aritma tesislerine ek olarak Bogazkent Terfi Merkezi’mizin yapimini gerçeklestiriyoruz. Istasyonun tamamlanmasiyla birlikte atik sular tek bir merkezden aritilarak Serik-2 Atiksu Aritma Tesisi ’ne iletimi saglanacak. Terfi merkezimizde 9 metre temel derinligimiz ve yaklasik 18 metre kazik imalatlarimiz bulunmaktadir. Bu sayede de tesisimiz, tamamen yer altina gömülü olacak sekilde tasarlanarak çevreyle uyumlu, gürültü ve sesin minimuma indirildigi son teknolojik ekipmanlarla kurulu olacak. Terfi merkezimizin yaklasik 2 ay içerisinde devreye girmesini planlamaktayiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile