Boğazlıyan Halk Eğitim Merkezi Biçerdöver Kursu Açtı

Boğazlıyan Halk Eğitim Merkezi Biçerdöver Kursu Açtı

Yozgat Boğazlıyan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, tarımda verimliliğin artırılması ve dane kaybını önlemek için 'Biçerdöver Kursu' açtı.

Boğazlıyan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile açılan kursta, dane kaybının en aza indirerek ülke tarımına ve ekonomisine katkı sağlanması amaçlanıyor.Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden olan Boğazlıyan’da tarımda verimliliği daha da artırmak için yetkililer çalışmalara başladı.

Bu kapsamda, biçerdöver Kursu açılarak özellikle buğdayda hasat zamanı oluşan dane kayıplarının önüne geçilmesi hedefleniyor.Boğazlıyan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zafer Türkoğlu, biçerdöver kursunun başladığını, kurs boyunca verilecek olan teorik ve uygulamalı bilgilerin hasat sırasında sahaya yansıtılmasının gerektiğini söyledi.

Türkoğlu, "Hedefimiz, en iyi tarımı yaptırarak dane kaybının önüne geçmek. Bu kaybı en aza indirerek ülke tarımına ve ekonomisine büyük katkı sağlayabiliriz. Biçerdöver ile yapılan hasatlarda meydana gelebilecek dane kayıplarından dolayı oluşabilecek ekonomik zararları asgari düzeye indirmenin tek yolu operatör eğitiminden geçiyor." dedi.

Üreticinin, hasada girdiği dönemde karşılaştığı en büyük sıkıntının dane kaybı olduğunu kaydeden Türkoğlu, "Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile birlikte biçerdöver kursu düzenledik. Kurs bitiminde başarılı olan kursiyerlerimize sertifikalarını vereceğiz. Kursta biçerdöverin tarihi gelişimi, dane kayıplarının önlenmesi, teknik özellikleri, ayar ve bakımları, teknik anlamdaki gelişmeler ve yenilikler konularında kursiyerlere teorik bilgi verilecek." diye konuştu.

Türkoğlu, 14 Mayıs tarihinde başlayan kursun, 31 Mayıs 2012 tarihinde sona ereceğini, 78 saat sürecek olan kursa 10 kursiyerin katıldığını ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile