Boğazlıyan’ın Nüfusu İlçeye Giriş Yerine Göre Değişiyor

Boğazlıyan’ın Nüfusu İlçeye Giriş Yerine Göre Değişiyor

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinin giriş yerlerindeki farklı nüfüs tabelaları vatandaşın kafasını karıştırıyor.

Boğazlıyan ilçesinin üç ayrı giriş noktasında bulunan ilçe tabelasında bulunan nüfus sayısı farklı rakamları gösteriyor. Boğazlıyan girişinde bulunan nüfus tabelasının birinde ilçenin nüfusu 16 bin 800 gösterirken, bir başka tabelada 17 bin 100, bir başka girişte bulunan tabelada ise 29 bin 800 olarak gösteriliyor. TÜİK verilerinde ise 2011 yılı sonu itibariyle Boğazlıyan ilçe merkezinin nüfusu 16 bin 721 olarak ortaya çıkıyor.

Her tabelada ayrı bir nüfusu ile karşılaştıklarını ve Boğazlıyan ilçesinin gerçek nüfusunun net olarak bilinmediğini ifade eden Bülent Ersöz isimli vatandaş, “İlçemize diğer yerlerden gelen vatandaşlar hangi tabelaya inanacağına şaşırdıkları gibi bize bu karışıklığa bir anlam veremiyoruz. Bir ilçenin gerçek nüfusunun öğrenilip tabelalara yazılması bu kadar zor mu? Yetkililer nüfus sayısını nerden öğreneceklerini bilmiyorlarsa TÜİK’in internet sitesine girsinler orada yazıyor” dedi.

Mehmet Yozgat isimli vatandaş da ”Levhalara dikkat ettiğimde gözlerime inanamadım.Her giriş yerinde farklı nüfus levhası bulunuyor. Bunun biran önce değiştirilmesi gerekir” diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile