Bogulma Tehlikesi Geçiren Gence Ilk Müdahaleyi Plajdaki Doktor Yapti

Bogulma Tehlikesi Geçiren Gence Ilk Müdahaleyi Plajdaki Doktor Yapti

Kocaeli’nin Kandira ilçesi sahilinde denize giren ve bogulma tehlikesi geçiren 4 kisi, vatandaslar ile cankurtaranlar tarafindan son anda kurtarildi. Tatilini geçirmek için plajda bulunan bir doktorun ilk müdahaleyi yaptigi bogulma vakalarindan ikisinin durumunun agir oldugu ögrenildi.

Kocaeli’nin Kandira ilçesi sahilinde denize girerek serinlemek isteyen 4 kisi bogulma tehlikesi geçirdi. Edinilen bilgiye göre dün aksam saatlerinde E.T. (10) adli küçük kiz çocugu ve M.A. (24) adli kadin Kandira Babali Uzunkum sahilinde serinlemek için girdikleri denizde bogulma tehlikesi geçirdi. Etraftaki vatandaslar tarafindan son anda sudan çikarilarak kurtarilan 2 kisi, ambulansla Kandira Devlet Hastanesine kaldirildi.

Kandira Kefken Mahallesi Kapri plajinda sabah saatlerinde meydana gelen olayda ise B.A. (25) adli genç, denizde yüzdügü esnada çirpinmaya basladi.

Gencin bogulma tehlikesi geçirdigini fark eden vatandaslar ve cankurtaranlar tarafindan sudan çikarilan genç, ambulansla Kandira Necati Çelik Devlet Hastanesine kaldirildi. Hayati tehlikesi bulundugu ögrenilen B.A. daha sonra Seka Devlet Hastanesine sevk edildi.

Sabah 10.30 siralarinda Kandira Kurtyeri Mahallesi Kumcagiz plajinda meydana gelen olayda ise Mehmet G. (21) adli genç, serinlemek için girdigi denizde rip akintisina kapilinca bogulma tehlikesi geçirdi. Cankurtaranlarin müdahalesi ile sudan çikarilan gence ilk müdahaleyi tatil için sahilde bulunan Derince Egitim ve Arastirma Hastanesi doktorlarindan Özlem Alkan yapti. Bilinci kapanan ve durumu agir olan genç, ambulansla önce Kandira Necati Çelik Devlet Hastanesine ardindan kaldirildi. Burada yapilan müdahalenin ardindan Mehmet G., Seka Devlet Hastanesine sevk edildi.

Mehmet G. Adli gence ilk müdahalesini yaptiktan sonra ambulansa kadar eslik eden Alkan, olayi görünce hemen yardima kostugunu, gencin kurtarilmasina sevindigini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile