Bogulmaktan Kurtarildi Solunum Cihazina Baglandi

Bogulmaktan Kurtarildi Solunum Cihazina Baglandi

İçel’in Tarsus ilçesinde geçen yil sulama kanalina düstükten sonra kurtarilan 12 yasindaki Deniz, simdi yataga bagli yasam mücadelesi veriyor

12 Haziran 2020 tarihinde Yeni Mahalle’de sulama kanalina düsen 12 yasindaki Deniz Tek’in babasi Serkan Tek (41), oglunun 750 metre sürüklendikten sonra vatandaslar tarafindan sudan çikarildigini anlatti.

Çocugunun İçel Sehir Hastanesinde kaldirildigini, 3 ay 15 gün yogun bakimda 15 gün de serviste kaldiktan eve getirdiklerini belirten Tek, beyninin 2 bölgesinde hasar olustugunu, suanda yasamini solunum cihaziyla sürdürdügünü söyledi.



Boyacilik yapan Tek, 1 yildir çocuguna bakmaktan isini yapamadigini, esi Gülden Tek ile birlikte tek çocuklari Deniz’e baktiklarini belirterek, "Hastanedeki tedavi süreci sonrasi oglumun solunum cihazina bagli kalacagini, cihaz almamiz gerektigini belirttiler. Biz 2 ay gibi bir sürede bu parayi temin ettik. Cihazlarimizi aldik ve evimize getirdik. Internette arastirma yaparken, kök hücre tedavisi ile bu tür hastaliklarin tedavi edilebilecegini ögrendim. Arastirmalarim sonucunda Istanbul Gazi Osmanpasa Egitim Arastirma Hastanesinde bunun yapildigini duydum. Kendileriyle iletisime geçtim. Doktorlarla görüsülmüs, bana dediler ki, ‘6 ay içinde Bakanliga basvuracaksiniz, onaylanirsa tedaviniz olacak” dediler. Hemen müracaat etmek istedim fakat yasa geregi bunu yapamayacaklarini, sürenin geçtigini söylediler. Devlet büyüklerimizden, ilgili kurum ve kuruluslardan bu yasanin bir an önce degismesini, bu tür hastaliklarla bogusan çocuklarin tedavi edilmesini istiyorum. Biz suan yasaya takildik, kesinlikle parayla olsa bu tedavinin yapilabilecegini söylediler. Ben suan çalisamiyorum, sadece çocuguma bakiyorum. Bakim ayligiyla geçinmeye çalisiyorum, o da yeterli olmuyor" dedi.

Besiktas taraftar olan Deniz Tek bu yil 5’nci sinif ögrencisi olacakti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile