Boks

Boks Federasyonu Başkanı Gözgeç:``Şampiyonaya 53 ilden 600 dolayında sporcu katılıyor``(fotoğraflı)RİZE - 30.

01 . 2012 - Türkiye Genç Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası , Rize`de başladı .

Güneysu ilçesindeki Güneysu Spor Salonu`nda yapılan şampiyonanın açılış törenine Rize Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran , Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç , Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek , Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder ile davetliler ve sporcular katıldı .

Boks Federasyonu Başkanı Gözgeç , burada yaptığı konuşmada , Güneysu`da olmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirerek , ``Ülkemizin , aynı zamanda Orta Doğu`nun umudu , Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan`ın evinde olmaktan onur duyuyoruz . Onun hemşehrileri ile beraber olmaktan dolayı mutluyum`` dedi .

``Şampiyonaya 53 ilden 600 dolayında sporcunun katıldığını`` belirten Gözgeç , ``Şampiyona süresince ringe çıkacak olan bütün sporcularımıza başarılar diliyorum . Bütün müsabakaların centilmenlik çerçevesinde geçmesini temenni ediyorum`` diye konuştu .

Vali Yardımcısı Erkayıran da , bir milletin kendini ispat etmek istiyorsa her alanda kendini geliştirmesi gerektiğini vurgulayarak , ``Burada mücadele eden sporcularımız kendilerine güvenerek buralara geldiler . Cesaretlerinden dolayı kendilerini kutluyorum . Boks Federasyonumuz anlamlı başarılarıyla göz dolduruyor . Boks sporuna meraklı gençlerimizi yetiştirerek bu platformda yarışmalarını sağlıyorlar . Sporcuların centilmence mücadele etmelerini diliyorum . Organizasyonun ülkemiz sporu için hayırlı olmasını diliyorum`` diye konuştu .

Belediye başkanı Minder ise daha önce tekvando turnuvasına ev sahipliği yaptıklarını anlatarak , şunları söyledi : ``Gelen misafirlere ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz . Türkiye`de spor denince akla futbol geliyor . Maalesef ferdi sporlar gerekli ilgiyi görmüyor . Ata sporumuz güreşin bile yeterince ilgi görmediğini üzülerek görüyoruz . Ne yazık ki madalyalar kazanan sporcumuzun geliri , bir futbolcunun geliri kadar olmuyor . Gerekli desteği alamıyor . Ferdi sporlara gereken ilginin gösterilmesi gerekir . Yoksa uluslararası platformda bizi temsil edecek sporcular maalesef bulamayacağız . ``Şampiyona , 4 Şubat`a kadar sürecek .

( MNK-HS-TB-ZZ )
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile