Bölge Odalari 'Deprem' Gündemi Ile Toplandi

Bölge Odalari 'Deprem' Gündemi Ile Toplandi

Bölgesel Kalkinmada Güç Birligi Platformu 24. toplantisini Gaziantep Ticaret Odasi ev sahipliginde “deprem” gündemi ile gerçeklestirdi.

Depremden etkilenen iller arasindaki 7 ilin Ticaret ve Sanayi Odalarinin olusturdugu Bölgesel Kalkinmada Güç Birligi Platformu toplantisinda Oda Baskanlari depremin bölgede meydana getirdigi ekonomik ve sosyal hasarlarin giderilmesi için yapilmasi gerekenleri konusunda istisarede bulundular.

GTO Baskani Tuncay Yildirim’in baskanliginda gerçeklesen toplanti, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Sanayi Odasi Baskani Zeki Kivanç, Adiyaman TSO Baskani Mehmet Torunoglu, Antakya TSO Baskani Hikmet Çinçin, Kahramanmaras TSO Baskani Mustafa Buluntu, Kilis TSO Baskan Yardimcisi Abdullah Sekeroglu, Sanliurfa TSO Baskan Yardimcisi Mustafa Tas ile TOBB Odalar ve Borsalar Daire Baskani Hasan Erbay’in katilimiyla gerçeklestirildi.

“Bölgede hayatin baslamasi için çalismaliyiz”

Toplantiya ev sahipligi yapan Gaziantep Ticaret Odasi Baskani Tuncay Yildirim, toplantinin açilis konusmasinda, 2014 yilinda kurulan platformun amacinin bölge için birlikte hareket etmek olduguna vurgu yaparak, “Direkt platform üyesi 7 kentimizi tam kalbinden yaralayan bu felaketin acisi tarifsiz, hasari büyük. Ama bölge odalari olarak gösterecegimiz dayanisma ile bir nebze de olsa yaraya merhem olabilecegimize inaniyorum. Bugün toplanmamizin nedeni de bölgenin ekonomik ve sosyal hasarini gidermek için bölge odalari platformu olarak hangi adimlari atmamamiz gerektigini istisare etmek için bir aradayiz. Bölgede yeniden üretimin, ticaretin, turizmin baslamasi yani hayatin baslamasi için çalismaliyiz” dedi.

“Camiamiz toplu konut yapacak”

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Sanayi Odasi Baskani Zeki Kivanç ise, TOBB’un felaketin ilk gününden bu yana sahada oldugu belirterek, "TOBB’un baslattigi kalici konut projesi hakkinda baskanlari bilgilendirdi. Kivanç, “Yasanan aci felaketle birlikte TOBB camiasi varini yogunu ortaya koydu. Biliyoruz ne yaparsak yapalim gideni yerine koyamayiz. Ama birlikteligimiz ile yaralari sarmaya gayret ediyoruz. #ElverinEvyapalim slogani ile baslattigimiz konut seferberligi kampanyasi da camiamizin birlik gücünün göstergesi olacak” diye konustu.

Toplantinin devaminda söz alan platform üyesi kentlerin oda baskanlari, depremin kentlerinde meydana getirdigi hasar ile ilgili bilgi vererek üyelerinin beklenti ve ihtiyaçlari konusundaki çözüm önerilerini paylastilar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile