Bölge Sanayicileri Esenyurt'ta Iftar Sofrasinda Bulustu

Bölge Sanayicileri Esenyurt'ta Iftar Sofrasinda Bulustu

Esenyurt Belediyesi, bölge sanayicilerini iftar sofrasinda bulusturdu. Türkiye’de Is Dünyasi dergisinin de paydas oldugu iftarda konusan Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, Türkiye’nin gayrisafi milli hasilasinin yüzde altisini üreten bir sanayiye sahip olduklarina dikkat çekerek, bu sanayinin hem tanitilmasi hem de organize bir sekilde üretim yapabilmesi için is birligine ihtiyaç oldugunu vurguladi.

Esenyurt Belediyesi ve Türkiye Is Dünyasi dergisi, bölgedeki sanayici örgütleri iftar yemeginde bulusturdu. Sehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde gerçeklesen iftara Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt’un yani sira çok sayida sanayici katildi.



“Bu sanayinin tanitilmasi gerekiyor”

Iftarda sanayicilere hitaben konusan Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, Nisan ayi içerisinde düzenlenecek olan "Yerel Kalkinma Stratejileri" çalistayi hakkinda da bilgi verdi. Türkiye’nin en kalabalik ilçesi olan Esenyurt’un ayni zamanda Türkiye’nin gayrisafi milli hasilasinin yüzde altisini üreten bir sanayiye de sahip olduguna dikkat çeken Bozkurt, “Bu sanayinin hem tanitilmasi hem de organize bir sekilde üretim alaninda çalismalar yapabilmesi için bizim bir araya gelip birbirimizi anlayip, hatta belki dergi vasitasiyla birçok farkli alanda kendimizi tanitarak iyi bir baslangiç yapariz diye düsünüyorum. Bu bir baslangiç, evet beraber olduk, birbirimizi tanitiyoruz ama bir seyler yapmamiz lazim” diye konustu.

Baskan Bozkurt, “Sanayicilerin ve is adamlarinin sorunlarinin hizli sekilde çözülmesi lazim. Bununla ilgili de bir çalistay baslattik. ‘Sürdürülebilir kentsel refahin olusturulabilmesi’ için bir çalistay. Tabii ana konu sanayiciler. Bizim bu çalistay sonucunda varmak istedigimiz nokta su: Sanayicilerimizin kendilerini iyi ifade edebilmeleri ve ’Üretim alaninda katma degerli sürdürülebilir ürünler üretilebilmesi için ne yapabiliriz?’ sorusunun cevabini bulmak" dedi.



“Bir yol haritamiz olacak”

Çalistayda öncelikle üretim alanindaki sorunlari tespit edeceklerini söyleyen Bozkurt, "Sonra bu sorunlarin çözümü için hangi çalismalari yapmamiz gerektigini, ne zaman nerede kiminle ne yapmamiz gerektigini analiz edecegiz. Bu analizler sonucunda bir yol haritasi çikacak. Bu yol haritasinda yerel yönetimlerin üzerine düsen sorumluluklar, merkezi hükümetin üzerine düsen sorumluluklar ve is adamlarinin üzerine düsen sorumluluklar tespit edilecek. Bu tespitler sonucunda biz bunu bir rapor olarak yayinlayacagiz. Herkes ödevini alacak ve bunu sesli bir sekilde, dergiyle ve basin olanaklariyla Türkiye’ye, partilere ve halka duyurmus olacagiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile