Bolu Belediye Baskani Özcan Açiklamasi 'Kimse Bu Partide Etnik Alt Kimlik Milliyetçiligi Yapamaz'

Bolu Belediye Baskani Özcan Açiklamasi 'Kimse Bu Partide Etnik Alt Kimlik Milliyetçiligi Yapamaz'

Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan, “Kimse bu partide etnik alt kimlik milliyetçiligi yapamaz. Mezhep milliyetçiligi yapamaz” dedi.

Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) yönelik baslattigi “Degisim ve Adalet” yürüyüsünün 7’nci gününde Ankara’ya dogru yürüyüsüne devam ediyor. Özcan ve beraberindeki vatandaslar, sabah saatlerinde Ankara’nin Kahramankazan ilçesinin yakinlarinda bulunan Kurtbaraji Bogazi mevkiine ulasti. Burada basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Özcan, kendilerinin Kemal Kiliçdaroglu’ndan önceki hiçbir genel baskanin mezhebini, etnik kökenini bilmediklerini ve sorgulamadiklarini ifade ederek, "Bizim parti programimizda da böyle bir anlayisimiz yok. Kendisi kurultayda kendi mezhebini seçilmek için açiklayan ilk genel baskan oldu. Bu son derece utanç vericidir ve parti programina da aykiridir. Türkiye Cumhuriyeti vatandasinin mezhebi, onun serefidir. Biz, laiklige inanmis bir partiyiz. Bu partide Sünni de, Safi de, Alevi de siyasi alanda ve CHP içinde etnik kimligini ve mezhebini asla öne çikartamaz. Insan, mezhebine ve alt kimligine kendi karar verebilir. Insanlar annesi ve babasi Kürt’se Kürt, Türk’se Türk, Aleviyse Alevi ve Sünni ise Sünni olarak doguyor. O, kisinin kisisel kaderidir. Kimse bu partide etnik alt kimlik milliyetçiligi yapamaz. Mezhep milliyetçiligi yapamaz” diye konustu.



“Anadolu’nun her ilinde kavga var, kan gövdeyi götürüyor desek yeridir”

"81 ilde ön seçimler an itibariyle basladi" diyen Özcan, sözlerine söyle devam etti:

“Anadolu’nun her ilinde kavga var. Bazilari bölgesel olarak anahtar listeler çikartiyor. Bazilari mezhepsel olarak anahtar çikartiyor. Bazilari da farkli saiklerle anahtar listeler çikartiyor. Anadolu’nun her ilinde kavga var, kan gövdeyi götürüyor desek yeridir. Mezhebe, bölgecilige bagli anahtar liste kimse yapmamalidir. Bu utanç verici bir durumdur. Kiliçdaroglu, derhal halihazir partinin genel baskani olarak açik bir sekilde mezhepçilige, bölgecilige ve alt kimlige dayali anahtar liste çalismalarinin durdurulmasi talimatini vermelidir.”

“O kadar tahammülsüz hale geldiler ki degisim isteyen herkesi degistirmeye çalisiyorlar”

Bir gazetecinin sosyal medya hesabindan yaptigi 15 il baskaninin görevden alinacagina dair ifadelerini sormasi üzerine Özcan, “15 ile 21 arasi. 15’ine kesin karar vermisler, 6’sina henüz kesin karar verememisler. Bu 15’in 9’u Bati Karadeniz’de yani Kastamonu’da, Kastamonu Il Baskanliginda toplanan degisim isteyen il baskanlarimiz. Simdi o kadar tahammülsüz hale geldiler ki degisim isteyen herkesi degistirmeye çalisiyorlar. Degisim isteyen herkesi degistirerek degisim yapamazsiniz. Siz önce degisime kendinizden baslamalisiniz. Bunu en basindan itibaren söylüyorum. Degisim basarisiz insanlarin degismesiyle baslar” diye cevap verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile