Bolu Belediye Baskanindan 'Millet Ittifaki'nin Cumhurbaskani Adayi' Degerlendirmesi Açiklamasi

Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan, Millet Ittifaki'nin milletin kabul edecegi bir cumhurbaskani adayi belirleme çagrisinda bulunarak, "Milletin kabul etmeyecegi, milletin gönlünde taht kuramayacak isimle yola çikmaya kalkarlarsa iste ben o noktada bir seçenek olarak ortaya çikabilirim; 100 bin imza toplamak suretiyle. " dedi.

Basin toplantisi düzenleyen Özcan, Millet Ittifaki'nin resmi olarak 4 bileseni oldugunu, sayinin artacagini düsündügünü söyledi.

Özcan, Millet Ittifaki liderlerinin sik sik bir araya geldigini aktararak, "Söyledikleri su; 'Seçimi kazanacak bir adayi kamuoyunun önüne sunacagiz.' Sayin Kiliçdaroglu, katildigi bir programda, 'Millet Ittifaki beni aday gösterirse onur duyarim.' dedi. 'Adayim.' falan demedi. 'Aday degilim.' de demedi. 'Hep birlikte karar verecegiz.' dedi. Sayin Kiliçdaroglu'nu yakindan taniyan biriyim. Geçmiste çok kez muhalefet ettigim de birisi. Ancak sundan adim gibi eminim; sayin Kiliçdaroglu kendisinden bir oy fazla alacak kisiyi buldugu noktada zaten onu önerecektir Millet Ittifaki bilesenlerine." diye konustu.

Millet Ittifaki liderlerinin milletin içine sinen bir cumhurbaskani adayi çikarmasinin kendisi açisindan sorun olmayacagini, bundan mutlu olacagini dile getirerek, "Milletin kabul etmeyecegi, milletin gönlünde taht kuramayacak isimle yola çikmaya kalkarlarsa iste ben o noktada bir seçenek olarak ortaya çikabilirim; 100 bin imza toplamak suretiyle. Durup dururken 'Çikayim 100 bin imza toplayayim.' demiyorum. Sadece Millet Ittifaki'na, bilesenlerin liderlerin diyorum ki kisisel istekleri bir tarafa birakalim. Aklin yolu neyse rakamlar neyi söylüyorsa en çok kimle basarili olunabilirse bu ülkede onu cumhurbaskani adayi olarak çikarin. Millet Ittifaki bunu yaparsa yapacaktir zaten, kimsenin söyleyecek sözü kalmaz." ifadelerini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile