Bolu Belediyesi

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Toplanan çöplerin ayrıştırılmasıyla elde edilen kağıtlar sayesinde bir yılda 102 bin ağacı kesilmekten kurtardık" dedi.


Yılmaz, AA muhabirine belediyenin 10 yılda imza attığı projeleri hakkında bilgi verdi.

Öncelikli olarak çevreyle ilgili projelerin hayata geçirildiğine dikkati çeken Yılmaz, şunları dile getirdi:

"Kentin ortasından geçen ve bir zamanlar çevreye yaydığı koku nedeniyle yanına dahi yaklaşılmayan, içinde canlının bile yaşamakta zorlandığı Büyüksu Deresi'ni temizledik. Artık bu dereden balık tutulabiliyor. Yaptığımız 110 kilometrelik kolektör hattı ile Bolu'da yaşanan çevre sorununu bitirdik. Bunun yanında çevre kirliliğine neden olan çöplerin toplanması ve geri dönüşümünün sağlanmasına yönelik çalışmalar yaptık ve günlük 300 ton çöpü ayrıştırabilecek kapasitede tesis kurduk. Toplanan çöplerin ayrıştırılmasıyla elde edilen kağıtlar sayesinde bir yılda 102 bin ağacı kesilmekten kurtardık.

Bununla da yetinmedik, çöpten ürettiğimiz enerjiyle bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayabilecek konuma geldik."

Yılmaz, kentin yıllardır su problemi yaşadığını ve vatandaşların halen sokaklarda bulunan çeşmelerin suyunu kullandığını belirterek, "Bunun önüne geçmek ve vatandaşımıza daha sağlıklı su içirmek için temiz su arıtma tesisi kurduk. Bu tesis sayesinde dünya susuzluk çekse bile Bolu çekmeyecek. Yapılan arıtma tesisi ile bir milyon kişiye yetecek kadar suyumuz oldu. Karadere suyu da Bolu'ya kazandırıldı. Bu suyun da Bolu'ya getirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Kültür ve eğitim faaliyetlerine de önem verdiklerini anlatan Yılmaz, 8 yılda belediyenin katkılarıyla 30 kitap yayımlandığını dile getirdi.

Sosyal İşler Müdürlüğünce her gün bin 500 kişiye sıcak yemek verdiklerini aktaran Yılmaz, "Ramazan boyunca da vatandaşlarımızın yemek ihtiyaçları karşılandı. İhtiyaç sahibi aileler belirlenerek gıda ve giyim yardımları da aralıksız yapılıyor. Ayrıca kent merkezindeki camilerin temizliklerini de yapıyoruz. Camilerimizin yılda bir defa ıslak ve ayda bir defa kuru temizliğini yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Yılmaz, üniversitede okuyan öğrencileri ödüllendirmek ve eğitimine katkı sağlamak için her yıl 850 dizüstü bilgisayar dağıttıklarını kaydetti.

Kent merkezinde ulaşımı rahatlatmak için birçok projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Yılmaz, "Kent merkezinde sıkıntı yaratan mezbaha ile hayvan pazarını, otomobil galerileri, tır parkları ve tüp depolarını kent merkezi dışına taşıdık. Bu sayede halkımız daha rahat bir nefes alma şansı buldu" şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile