Bolu Belediyesi yaşlılar için yeni projeler hazırlıyor

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yaşlılar için 'Yaşlılar Bakım Evi' ve 'Yaşlılar Köyü' yapılacağı söyledi.

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yaşlılar için 'Yaşlılar Bakım Evi' ve 'Yaşlılar Köyü' yapılacağı söyledi.

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle açıklama yapan Başkan Yılmaz, belediye olarak yaşlılara yönelik projeleri hayata geçirdiklerini, bunların en önemlisinin ise imarethane sosyal tesisi olduğunu belirtti.

Yılmaz, "65 yaş üstü vatandaşlarımız tesis içerisinde kurulan imkânlardan en iyi şekilde yararlanmaktadır. Yaşlı vatandaşlarımız öğle yemeklerini burada yiyebilir, çaylarını içip sohbet edebilir ve televizyon izleyebilir. Kendilerini evlerinde gibi hissedebilirler." dedi.

Bolu Belediyesi olarak yaşlılar için yeni projelerin hayata geçirileceğini söyleyen Yılmaz, Bolu'ya 'Yaşlı Bakım Evi'nin yapılması için çalışmaların sürdüğünü aktardı. Yaşlı olup da hasta olan vatandaşlar için 'Yaşlı Bakım Evi' projesinin hayata geçirilmesi için görüşmelerin sürdüğünü belirten Başkan Yılmaz 'Yaşlılar Köyü' projesinin de hayata geçeceğini dile getirdi.

Başkan Yılmaz, yaşlılık döneminin hayatın çok özel bir dönemi olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Yaşlılık hayatın çok özel bir dönemidir. Geçmiş ile günümüz arasında köprü kuran yaşlılarımız, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Ulu Önder Atatürk, 'Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur' diyerek yaşlılarımıza itibar göstermenin herkesin bir minnet borcu olduğunu belirtmiştir. Unutmamalıyız ki, hepimiz bir gün mutlaka yaşlanacağız. Bu duygu ve düşüncelerle yaşlılarımızın '1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nü kutlar, sevgi ve saygılar sunarım."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile