Bolu'da 650 Yillik Bayramlasma Gelenegi

Bolu'da 650 Yillik Bayramlasma Gelenegi

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde Kurban Bayrami namazinda camileri dolduran vatandaslar, 650 yillik bayram gelenegini gerçeklestirdi. Cami içerisinde daire seklinde dizilen vatandaslar birbiriyle bayramlasti.

Bolu’da sabah erken saatlerde vatandaslar bayram namazini kilmak için camileri doldurdu. Tekbirlerin getirildigi, dualarin okundugu bayram namazi sonrasi vatandaslar birbirleriyle geleneksel bayramlasmalarini gerçeklestirdi. Mudurnu ilçesinde ise 650 yillik bayramlasma gelenegi gerçeklestirildi.

Yildirim Bayezid Camii’nde kilinan bayram namazinin ardindan camide ilahiler ve dualar okundu. Dualarin ardindan cami içerisinde vatandaslar birbiriyle bayramlasarak 650 yillik geleneklerini gerçeklestirdi. Birbiriyle bayramlasan vatandaslar kurbanliklarini kesmek üzere evlerinin yolunu tuttu.

Bayramlasma geleneginin 650 yildir devam ettigini ifade eden Yildirim Bayezid Cami Imami Eyüp Acar, “Bayram namazimizi eda ettik. Hutbemizi okuduk. Yüce rabbim kabul etsin. Camimizde bir gelenek var. Camimizde 650 yillik bir adet, Ramazan Bayrami’ndan sonra Kurban Bayrami’ndan sonra bayramlasma gelenegimiz var. 650 yildir bu gelenek var. Kardesligi pekistirmek için bayramlasma her bayram yapiliyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile