Bolu'da Aşçı Çıraklığı Kursu

Bolu Belediyesi, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan meslek edindirme kurslarında 250 kursiyer eğitim görüyor.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ve belediye birim amirleri Ovadüzü Mahallesi'nde bulunan okul binasında açılan Aşçı Çıraklığı Kursunu ziyaret etti.

Burada kurs yetkililerinden bilgi alan Yılmaz, yıl içinde belediye olarak 61 tane kurs açtıklarını ifade ederek, şu anda devam eden 10 kurs olduğunu söyledi.

Yılmaz, 8 mahallede aşçı çıraklığı, 2 mahallede ise iğne oyası kursları verildiğini belirterek, "Yaklaşık 1,5 ay süren kurslarımızda 250 kursiyer meslek öğreniyor. Kurslarımıza gelen vatandaşlarımıza günlük 20 lira harçlık veriliyor. Biz burada, herhangi bir işi olmayan ev hanımlarımıza meslek öğretiyoruz. Vatandaşlarımızın her  kurs talebine biz olumlu cevap veriyoruz" diye konuştu.

Mahallelerde verilen kursların, eski köy okullarında gerçekleştiğini de sözlerine ekleyen Yılmaz, "Biz bu kurslar ile hem eski ve atıl durumlardaki okullarımızı tekrar kullanıma açtık hem de mahallelerimizde bir hareketlilik sağladık. Bu kurslar sayesinde vatandaşlarımız bir araya gelerek birlikte öğrenmenin tadına vardı" dedi.

Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonra kursiyerler tarafından hazırlanan yemeklerin tadına baktı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile