Bolu'da Bazı Eğitim Kurumlarının Mühürlenmesi

Bolu Belediyesince anaokulu, dershane ve iki kolej, ruhsatsızlık ve projeye aykırılık gerekçesiyle mühürlendi.

Belediye ekipleri, Karaçayır ve Kılıçarslan mahallelerindeki anaokulu, dershane ve iki koleji ruhsatsızlık ve projeye aykırılık gerekçesiyle mühürledi. Binaların girişine mühürlenme gerekçelerinin yer aldığı tabelalar asıldı.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyelerin devlet kuruluşları olduğunu belirterek, ruhsatsız yapılara göz yummaları halinde suç işlemiş sayılacaklarını söyledi.

Mühürlenen dershanenin 1999'daki deprem döneminde yapıldığını kaydeden Yılmaz, "Burası prefabrik. Bolu'daki depremden sonra yapılan prefabrik binaların tamamını adım adım yıkıyoruz. Bolu'daki ölçümüz şudur. Şehir merkezindekilerin tamamını yıkıyoruz. Kenar mahalle ve köyden şehre geçen yerlerde de ruhsatsız yapılarımız var. Buralarda ise karı-koca yaşayan ve başka kimsesi olmayanların evlerine biraz daha müsamahalı davranıyoruz" şeklinde konuştu.


Yılmaz, yıkılan ve yıkılmak üzere olan binaların 5 bin civarında olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:
"Depremden sonra inşa edilen ruhsatsız yapıların ruhsata bağlanması ve yıkılmasıyla ilgili talepler yapıldı. Gülen Cemaati'ne yönelik algılanırsa yanlış olur. 'Ahmet, Mehmet, Süleyman, cemaat ve Gülen' diye ayırabilme şansımız yok. Hatta 'ruhsatsız olarak bunlar neden devam ediyor' diye sorulması gerekirken, 'niçin ruhsatsız yapıyı mühürlediniz' diye sorulursa bu, biraz yanlış anlaşılır.
Şartları uygun değilse uygun hale gelmesi lazım. Eğer imar durumuna uygun değil ve şikayet konusuysa belediyenin yapacağı tek şey vardır, gidip tetkik etmektir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile