Bolu'da Çiçekçilerin 14 Subat Hazirliklari Basladi

Bolu'da Çiçekçilerin 14 Subat Hazirliklari Basladi

Bolu’da 14 Subat Sevgililer Günü öncesinde çiçekçilerde hazirliklar basladi.

Bolu’da 14 Subat Sevgililer Günü sebebiyle çiçekçilerin yogun mesaisi basladi.

Sevgililer Günü’nün simgelerinden olan kirmizi gülleri satisa hazirlayan çiçekçiler, çiçekleri dikenlerinden ayirdiktan sonra son haline getirerek müsterilerine sunuyor. Fiyatlari geçtigimiz yillara göre yüksek olan güller çesidine göre 25 lira ile 70 lira arasinda satiliyor.

Bolu’da uzun yillardir çiçekçilik yapan Ilker Aytar, “Hazirliklarimiza basladik. Çiçeklerimiz geldi. Geçen sene korona virüs vardi. Bu sene daha yogun olacagina inaniyoruz. Çesidimiz fazla. Fiyatlarda biraz yükselme oldu. Ama yogunluk olacak. Güller geldiginde önce dikenlerinden ayriliyor. Sonra altlari kesilip yeniden sulara konuluyor. En son asamada

buket, kutuda gül, aranjman olarak 7-8 çesit müsteriye sunuluyor. Fiyatlar 25 liradan basliyor, 50 liraya kadar çikiyor. Güle yapilan islem önemli. Tek gül alinirsa 25 lira. Papatyali gül yapilirsa 70 lira. Fiyatlarimiz geçen seneye göre yüksek ama her seyin fiyati yükseldi” dedi.



“Fiyat olarak yerli güller daha uygun”

Yerli güllerin ithal güllere oranla daha ucuz oldugunu ifade eden Aytar, “14 Subat’in simgesi zaten kirmizi gül. Fiyatlardan dolayi müsteriler bazen orkideye yöneliyor daha uzun ömürlü oldugu için. O yüzden agirlikli olarak orkide ve kirmizi güle ragbet var. Ekstra olarak yapay güller de getirdik. Ithal güller daha ön planda ama fiyat olarak yerli gül daha uygun oldugu için ona yöneliyorlar” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile