Bolu'da TEM Otoyolu'nda Bayram Trafigi Basladi

Bolu'da TEM Otoyolu'nda Bayram Trafigi Basladi

Bolu’da TEM Otoyolu’nda Kurban Bayrami trafigi yogunlugu basladi. 9 günlük Kurban Bayrami tatili boyunca 700 ekip, bin 400 personelle görev yapilacagini belirten Bölge Trafik Denetleme Sube Müdür vekili Baskomiser Ali Yilmaz, “700 ekip, bin 400 personelle bayram süresince vatandaslarimizin güvenli ve huzurlu bir sekilde seyahat etmeleri için her türlü çalismayi yapmaktayiz” dedi.

Türkiye’nin en önemli karayolu geçis güzergahlarindan birisi olan TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu Bolu geçislerinde, 9 günlük Kurban Bayrami tatili boyunca sürecek olan tedbirler polis ekipleri tarafindan baslatildi. Özellikle trafigin en yogun yasandigi Bolu Dagi Tüneli ve Gerede-Karadeniz baglanti yolu güzergahlarinda 700 ekip ve bin 400 personel yasanabilecek olumsuzluklara karsi tedbirlerini aldi. Öte yandan TEM Otoyolu’nun Ankara istikametinde de Kurban Bayrami trafigi yogunlugu basladi.



“Su an itibariyle hafiften bir trafik akimimiz basladi”

Bölge Trafik Denetleme Sube Müdür vekili Baskomiser Ali Yilmaz, “2023 Kurban Bayrami, tedbirleri çerçevesinde ilimizde gerekli olan bütün güvenlik önlemleri alinmis bulunmaktadir. 700 ekip, bin 400 personelle bayram süresince vatandaslarimizin güvenli ve huzurlu bir sekilde seyahat etmeleri için her türlü çalismayi yapmaktayiz. Su an itibariyle hafiften bir trafik akimimiz basladi.

Hafta sonu itibariyle yogun bir trafik bekliyoruz. Trafik akimi hizlaniyor. Dron ve HTS kameralariyla araç sürücüleri denetlenmekte. Emniyet kemeri ve hatali serit degistirme, kural ihlallerine karsi gerekli çalismalar yapilmaktadir” dedi.



“Araçlarinin periyodik bakimlarini yaptirmalari çok önem arz ediyor”

Sube Müdür vekili Baskomiser Ali Yilmaz, “Yol kullanicilarindan istedigimiz bizim her iki saatte bir istirahat vermeleri, dinlenmeleri, kendilerini yorgun hissettikleri anda bir çay içmeleri, bir 5-10 dakika mola vererek vücutlarini tekrardan uyanik hale dirençli hale getirmelerini tavsiye ediyoruz. Seyahat planlamalarini yapmalarini istiyoruz. Özellikle yola çikmadan önce araçlarinin periyodik bakimlarini yaptirmalari çok önem arz ediyor. Lastik basinçlari, lastik derinlikleri bizim için çok önemli. Tüm vatandaslarimiza kazasiz belasiz hayirli bayramlar diliyorum” ifadelerini kullandi.

“Kaza oranlari yüzde 20 azaldi”

Alinin tedbirler sonrasinda kazalarin geçtigimiz yillara göre yüzde 20 azaldigini belirten Baskomiser Ali Yilmaz, “Geçen yillara göre aldigimiz trafik tedbirleri basta trafik baskanligimizin öncülügünde il emniyet müdürlügümüzün ekipleriyle beraber yaptigimiz denetimler ve kontroller sayesinde kazalarimizda yüzde 20’ye yakin bir azalma meydana gelmis bulunmakta” diye konustu.



“Yol kenarinda parklanmaya, müsaade etmeyecegiz”

Baskomiser Ali Yilmaz, “Bu güzergahlarimizda yaklasik 21 bir ekip gündüz görev alacak otoyolda seyir halinde görünür olacaklar. Hiç bir sekilde Yol kenarinda parklanmaya, duraklanmaya müsaade etmeyecegiz bu konuyla ilgili. Hem havadan dron denetimleriyle hem de ekiplerimiz vasitasiyla bu çalismalari sürdürecegiz. Özellikle radar kontrollerimiz siklikla devam edecek. Emniyet seridi ihlali yapan yol kullanicilarina da gerekli çalismalar yapilarak bunun önüne geçmis olacagiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile