Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Çetinkaya İlaç Sanayi Fabrikasının arka kısmında bulunan yamaçtaki topraklar sulama kanalından sızan sular nedeniyle kaymaya başladı.
Kayan topraklar fabrikanın istinat duvarında ve bahçesinde zarara yol açtı. Toprağında daha fazla kaymaması için İl Özel İdaresi ekipleri ve özel firmaya ait ekipler çalışma başlattı.
Olayla ilgili olarak gazetecilere bilgi veren firma sahibi Nurettin Çetinkaya, "Biz iki senedir burada uğraşıyoruz. Biz buraya 20 milyon dolara yakın para harcadık. Ama ne yazık ki arka tarafla sürekli uğraşıyoruz. Kaymalar oldu. Kaymanın tek sebebi ise su kanallarında çatlak olması" diye konuştu.
Fabrikanın ilk yapıldığında istinat duvarı olmadan bir kış mevsimi geçirdiğini ve hiçbir zarar görmediğini de sözlerine ekleyen Çetinkaya, "Burada kar ve yağmur gördük. Hiç bir şey olmamıştı. Hatta istinat duvarımız dahi yoktu. İstinat duvarını yapmaya başladığımız dönemde sulama kanalları faaliyete geçmiş. Kanallarda çatlamalar olmuş ve en zayıf yerinden toprağı kaldırdı. Bir gün geldik ki burada toprak üzerimize geliyor" dedi.
Toprak kaymasının fabrikaya zarar vermesini engellemek için birçok çalışma yaptıklarını fakat bunların yeterli olmadığını ifade eden Çetinkaya, sulama kanallarına su verildikten sonra yeniden toprak kaymasının meydana geldiğini ve istinat duvarlarının zarar gördüğünü vurguladı.
Çetinkaya, "Geçen sene de aynı dönemde toprak kayması oldu bu sene de. Sulama kanallarında çatlaklar meydana geliyor. Bu nedenle toprak kayması yaşanıyor. Geçen yıl sulama kanallarının bir bölümünde tadilat yapılmıştı. Biz tamamının değiştirilmesi gerektiğini söylemiştik. Söylediğimiz yapılmadığı için şu anda yine aynı durumla karşı karşıya kaldık" şeklinde konuştu.
Bolu'da Toprak Kayması
BOLU - Bolu Organize Sanayi Bölgesinde bir fabrikanın yanında bulunan toprakların kayması sonucu fabrikanın istinat duvarı zarar gördü.



















