Bolu'da Yine Adliye Sarayı Tartışmaları Son Buldu

Bolu'da Yine Adliye Sarayı Tartışmaları Son Buldu

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Yeni adliye sarayı Bolu’nun vizyonuna yakışır bir adliye sarayı yapılacak” dedi.

Bolu’da uzun bir süredir gündeminden düşmeyen adliye sarayının yapılacağı eski terminal binası önünde AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erol Özak ile bir basın toplantısı düzenleyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Adliye sarayının nereye yapılacağı ile ilgili bir hayli tartışmalar oldu. Olay zaman zaman yanlış yerlere çekilmeye çalışıldı. Belediye Başkanımızın Bolu’yu yeniden dizayn etme Bolu’da gerçekten modern şehircilik anlamında Bolu’ya yapılan hizmet ve yatırımları her anlamda eşit dağıtılabilmesi için Türkiye’nin en modern ve yaşanılabilir şehri olması anlamında adliye sarayının buraya yapılmasını istemesi çok doğru bir yaklaşımdır. Ancak biz toplum olarak biraz kolaycılığa kaçmayı ve oldu bittiye getirmeyi severiz. Bu işlerde başkanımızın emniyet müdürlüğü örneğinde verdiği gibi yanlış işler doğurur. Bugün dışarıdan gelen bir insana emniyet müdürlüğünü tarif etme imkanınız yok. Ancak ya bir harita vereceksiniz önüne ya da bir eskort vereceksiniz. Kaldı ki biz Bolu’da yaşayanlar olarak bile zor buluyoruz bazen. Buradan sanayinin kalktığını düşündüğünüz zaman burada çok geniş bir alan, yeniden bir şehir, bir mahalle Bolu’nun göz bebeği olabilecek bir nokta haline dönüşecek. Adliye sarayının buraya yapılıyor olması Bolu için bir kazançtır. İnşallah ihale süreci bitirildikten sonra bu alana Bolu’nun vizyonuna yakışır bir adalet sarayı yapılacaktır. Bu konuyla ilgili Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz çok gayret gösterdi bizde siyaseten destek verdik. Ben huzurlarınızda kendisine Bolulular adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yeni adliye binası olarak karar verilen alanın trafik yoğunluğunun az olduğundan ulaşımın çok rahat bir alan olacağını belirterek konuşmasını sürdüren Başkan Yılmaz, “Önerilen yerde adliye binasının hemen karşısındaki binaların herhangi birisinde adliyeden cezaevine gelen insanlara tehdit oluşturmak istense bu mümkün mü diye baktığımızda çok rahatlıkla tehdit oluşturabiliriz. Yani güvenliği sağlamakta zorlanırız. Daha yakın bir zaman öncesinde bir adliye binasının önünde cinayetler işlendi ve onun önlemi alınamadı. Bundan önce önerilen yerde de bu gibi olayların önlenebilir özelliği yoktu. Yani eski ceza evinin olduğu yerde. Ama burası ise her türlü önlemin alınabileceği bir konuma sahip. Bolu deprem bölgesinde olduğu için yapılan araştırmalara göre burasının zemini eski cezaevinin zemininden daha sağlıklı. Eğer proje yeniden yapılırsa demir sayısı da düşer ve daha ekonomik olur. Ama aynı proje buraya tatbik edilirse bina daha sağlam olur. Biz Bolu’yu ve geleceğini düşünerek bu çalışmaları sürdürüyoruz” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile