Il Emniyet Müdürlügü Bölge Trafik Sube Müdürlügü ekipleri, D-100 Karayolu Bolu Dagi geçisinde yük ve yolcu tasiyan ticari araçlar üzerinde kis lastigi uygulamasi yapti. 1 Aralik itibariyle baslayan uygulamada, kis lastigini takmasi zorunlu olan yük ve yolcu tasiyan araçlari denetleyen ekipler, lastiklerde dis kalinliklarinin yani sira lastik isaretlerini de kontrol etti. Avrupa ile Anadolu’yu birbirine baglayan en önemli karayolu geçisi olan Bolu Dagi çikisinda yapilan uygulamada, sürücülere kis lastigi brosürü veren ekipler, uyarilarda bulundu.
Kocaeli’den Karabük’e giden tirin sürücüsü Hasan Sevgi, uygulamanin yararli oldugunu belirterek, "Insallah Bolu Dagi’ni geçecegim. Kar lastikleri çok önemli. Yolda parçalanan lastikleri görüyoruz. Bunun için orijinal, kaplama olmayan lastikler daha iyi olur. Bende kis lastigini taktim, her yil da takiyoruz. Kisin güvenli seyretmemizi sagliyor" dedi.
Bolu Dagi'nda Sürücüler Polisin Uygulamasina Takildi
100 Karayolu Bolu Dagi geçisinde denetim yapti. Yük ve yolcu tasiyan araçlarin lastigini kontrol eden ekipler, sürücülere uyarilarda bulundu.



















