Bolu'daki FETÖ/PDY Davası

'Silahlı terör örgütü üyeliği' suçlarından 3 sanığın yargılanmasına başlandı Mahkeme başkanı, yargılanan çiftin ByLock dökümlerinin mahkemeye ulaştığını ve bunun, ellerine şu ana kadar ulaşan en fazla kayıt içeren dosya olduğunu belirtti.

Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin 2 davada, 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada, tutuklu yargılanan Şenol Öztürk ve eşi tutuksuz sanık Sabriye Öztürk ile avukatları hazır bulundu.

Isparta'da eğitim gördüğü esnada FETÖ'nün Bölge Talebe Mesulu (BTM) olduğu ve örgütün gizli haberleşme uygulaması ByLock'u kullandığı ileri süren Şenol Öztürk, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Mahkeme Başkanı Seyfi Han, Öztürk ve eşinin ByLock dökümlerinin mahkemeye ulaştığını belirtti.

Öztürk çiftinin ByLcok dökümlerinin bir klasör olduğunu ifade eden Han, ellerine şu ana kadar ulaşan tüm ByLock dosyaları arasında en fazla kayıt olan dosyanın bu olduğunu dile getirdi.

Han, Öztürk çiftinin kendi aralarındaki haberleşmeyi bile ByLock üzerinden yaptığının görüldüğünü sözlerine ekledi.

Tanık olarak Ağrı Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) vasıtasıyla duruşmaya katılan K.C.Ç. Şenol Öztürk'ü öğrenci olduğu dönemde tanıdığını ifade ederek, 'Ben öğrenci iken Şenol Öztürk, cemaat evlerinden sorumlu bölge abisiydi. Bu nedenle kendisiyle tanıştım. Şenol Öztürk BTM olarak görev yapıyordu ve 4-5 tane evden sorumluydu.' dedi.

Duruşmaya Isparta'dan katılan tanık H.G. ise, kendisinin bir dönem cemaat evinde kaldığını belirterek, 'Şenol Öztürk'ü 'Salih' ismiyle tanıyordum. Aslen Bolulu olan Salih Mekatronik Bölümü'nde öğrenciydi ve evlerden sorumlu BTM idi. Salih, 'Valide' kod adlı evde kaldığım esnada eğitim desteği için eve gelen öğrencileri askeri okullara yönlendirmemi söylemişti.' diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Han, SLH ismiyle ByLock kullanıcı olduğu belirlenen Şenol Öztürk'ün 20 Ocak 2016 tarihinde yaptığı bir yazışmayı okuyarak, yazışmanın doğru olup olmadığını sordu. Öztürk ise ByLock kullanmadığı için yazışmadan haberdar olmadığını öne sürdü.

Sabriye Öztürk de hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, ByLock kayıtlarının çözümlenmesi ve Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun (BTK) telefon yer tespitlerini göndermesinin beklenmesi için duruşmayı erteledi.

Aynı mahkemedeki diğer duruşmaya, Bolu'da üniversite öğrencisiyken ByLock kullandığı iddiasıyla tutuklanan Emre Okutan, tutuklu bulunduğu Kocaeli Cezaevi'nden SEGBİS vasıtasıyla katıldı.

Hakkındaki iddiaları reddeden Okutan, öğrenciyken maddi durumu iyi olmadığından para kazanmak için çeşitli işler yaptığını anlatarak, 'Bir dönem bilgisayar tamiri yapıp, ikinci el cep telefonu satıyordum. Bu dönemde ismini Yusuf olarak bildiğim biri benden öğrenci hattı bulup bulamayacağımı sordu. Ben de bulabileceğimi söyledim. Bunun üzerine teyzemin oğlu M.T. adına çıkarttırdığım 2 öğrenci hattını Yusuf'a 250 liraya sattım.' şeklinde konuştu.

ByLock tespitinin bu hatlar üzerinden yapıldığını anlatan Okutan, hatları sattıktan sonra kimin ne amaçla kullandığını bilmediğini dile getirerek tahliyesini ve bereatini talep etti.

Mahkeme heyeti BTK'nın telefon yer tespitlerinin göndermesinin beklenmesi için duruşmayı erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile