Bolu'daki Sağanak Ve Sel

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, 'İlçemizde meydana gelen sel felaketinin yaralarını sarmaya devam ediyoruz.' dedi.

Allar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde geçen hafta aralıklarla etkili olan sağanağın Dayıoğlu Deresi'nin taşmasına yol açtığını anımsattı.

Bahçelievler, Dayıoğlu, Seviller ve Kabiller mahalleriyle Osmanlı Caddesi'nde bulunan 40 ev ve 70 iş yerini su bastığını belirten Allar, Deri Sanayi Bölgesindeki kemer ve deri fabrikalarının da hasar gördüğünü hatırlattı.

Sel felaketinin ev ve iş yerinin yanı sıra kent merkezinde altyapıya da büyük çapta zarar verdiğini ifade eden Allar, 'Felaketin ardından belediye ve kaymakamlık olarak çalışmalara başladık. İl AFAD Müdürlüğü ekipleri de bölgeye gelerek hasar tespit çalışması yaptı. İlçemizde meydana gelen sel felaketinin yaralarını sarmaya devam ediyoruz.' diye konuştu.

Allar, ilçenin çok büyük bir felaket atlattığını, selde mağdur olan vatandaşların yaralarının sarıldığını, ihtiyaçlarının karşılandığını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile