Bolulu 8 Yasindaki Defne'nin Yardim Kutusu Malatyali Depremzede Akranina Ulastirildi

Bolulu 8 Yasindaki Defne'nin Yardim Kutusu Malatyali Depremzede Akranina Ulastirildi

Kahramanmaras merkezli depremden etkilenen vatandaslarin yaralarini sarmak için sahada çalismalar yürüten Tarim ve Orman Bakanligi ekipleri, Bolulu 8 yasindaki Defne Kati’nin yardim kutusunu, Malatyali akrani Meryemce Saribas’a ulastirdi. Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci de gösterdigi yardimseverlikten dolayi Defe Kati ve ailesini telefonla arayarak tesekkür etti.

Deprem felaketi nedeniyle Tarim ve Orman Bakanliginin Bolu’dan Malatya’ya hayvan yemi götüren tirinin önünü kesen Defne Kati, hazirladigi yardim kutusunun yasiti bir depremzedeye verilmesini istedi. Bakanlik ekipleri de Malatya’daki koordinasyon merkezine ulasan tirdaki yardim kutusunu teslim aldi. Ekipler daha sonra, yardim kutusunu Battalgazi ilçesindeki Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügünün Beykent Tabiat Parki Sosyal Tesislerinde ailesiyle misafir edilen 10 yasindaki Meryemce Saribas’a teslim etti. Bakanlik ekipleri, kilometrelerce uzaktaki akranindan ulasan yardimdan dolayi büyük mutluluk yasayan Meryemce’yi, Defne ile görüstürdü.

Yaptiklari görüntülü görüsmede birbirleriyle tanisan çocuklar, ileride aileleri ile bir araya gelmek üzere sözlesti. Defne’nin annesi Hacer Kati da Meryemce’nin annesi Çilem Saribas’a geçmis olsun dileklerini iletti.

Bakan Kirisci, Defne ve ailesini telefonla aradi

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, gösterdigi yardimseverlikten dolayi Defne Kati ve ailesini telefonla arayarak tesekkür etti. Bakan Kirisci, yasanan deprem felaketinin, bütün ülkeyi yasa bogdugunu belirterek, Defne’nin örnek bir davranis gösterdigini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile