Bölünmez'den öğrencilere yardım

Eski Mardin Bağımsız Milletvekili ve Mardinspor onursal başkanı Süleymen Bölünmez, ilköğretim öğrenimini gördüğü Mardin Gazi Paşa İlköğretim Okulu'nu

Eski Mardin Bağımsız Milletvekili ve Mardinspor onursal başkanı Süleymen Bölünmez, ilköğretim öğrenimini gördüğü Mardin Gazi Paşa İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek çeşitli yardımlarda bulundu.

İşadamı Bölünmez, beraberindeki kalabalık heyetle birlikte gittiği Gazipaşa İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. İşadamı Süleyman Bölünmez, burada öğrenim gören yardıma muhtaç 300 öğrenciye okul üniforması ve kırtasiye yardımında bulundu. Okul Müdürü Yılmaz Yalçınkaya tarafından kendisine teşekkür belgesiyle birlikte verilen ilkokul ders notlarını içeren belgeyi dikkatle inceleyen Bölünmez, geçmişe yaşadığı yolculuğu, çevresindekilerle paylaştı. Gazi Paşa İlköğretim Okulu'ndaki sınıfını ziyaret ederek okul yıllarındaki sırasına da oturan Süleyman Bölünmez, eğitime verdiği önemin altında yatan sebepleri Gazipaşa İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileriyle paylaştı. Tarihi Gazipaşa İlköğretim Okulu'nun Mardin'de farklı bir geçmişe sahip olduğunu, Gazipaşa'da eğitim görmeyi ise bir ayrıcalık olarak tanımlayan Eski Milletvekili Süleyman Bölünmez, "Ben yokluklar içerisinde ilköğretim okulumu bu eşsiz tarihi güzelliğe sahip okulda okudum. Ardından ailemin Ankara'ya göçü nedeniyle buradan ayrılmak zorunda kaldım. Ben ortaokul mezunuyum. Eğitimimi çeşitli vesilelerle sürdüremedim. Eğitimimi sürdürememek içimde her zaman bir ukde olarak kalmıştır. Ancak eğitimin önemini ve değerini bilen bir ağabeyiniz olarak sizden derslerinize çalışmanızı daha çok çalışmanızı istiyorum." dedi.

Ziyareti sırasında Gazipaşa İlköğretim Okulu'nda çocukluk arkadaşlarıyla da özlem gideren eski milletvekili ve hayırsever işadamı Süleyman Bölünmez, kendisine iletilen talepleri dikkatle dinledi. Okul idaresinden okulun diğer ihtiyaçlarını da öğrenen Süleyman Bölünmez, eşi Zehra Bölünmez'in müzik öğrenimi için gerekli aletlerin sağlanması isteği için de söz verdi. Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan Güzel Sanatlar ve Edebiyat Fakülteleri'nin yapımını da üstlenen Bölünmez, Kızıltepe'ye de bir lise yaptıracak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile