Bölünmez: Referandum Türkiye'nin önünü açacak, herkes 'evet' demeli

Eski Mardin Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez, 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanacağını söyledi.

Sivil toplum örgütleri, kö

Eski Mardin Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez, 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanacağını söyledi.

Sivil toplum örgütleri, köy muhtarları ve kanaat önderleri ile bir araya gelen Bölünmez, anayasa değişikliğinin Türkiye'nin önünü açacağını belirtti. Herkesin daha demokratik bir Türkiye için 'evet' oyu kullanmasını isteyen Bölünmez, "Elini vicdanına koyan herkes referanduma destek vermeli. Bütün sorunların ana kaynağı askeri vesayet ürünü olan 1982 darbe anayasasıdır. Arzumuz bu anayasanın tümüyle değiştirilmesi, daha katılımcı, daha özgürlükçü ve daha demokratik bir sivil anayasanın Meclis eliyle yapılmasıdır." dedi.

Millet iradesini hiçe sayan bir kısım anayasal kurumlar nedeniyle Türkiye'nin insan hakları, demokrasi ve hukuk açısından büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Bölünmez, bunu aşmanın yolunun anayasanın değiştirilmesi olduğunu kaydetti. Bölünmez, şöyle konuştu: "12 Eylül günü parti tercihi için değil, anayasa değişikliği için sandıkta oy kullanacağız. Bu nedenle ülkemizin barış, demokrasi, sivilleşme ve huzuruna katkıda bulunacak herkesin, hangi partiye mensup ve yakın olursa olsun Türkiye'nin geleceğini belirleyecek olan referandumda sandık başına gidip kendi özgür iradesiyle evet demesini bekliyoruz. Mardin halkının her zaman olduğu gibi yine akli selim davranıp evet diyeceğine inanıyorum."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile