BOOST Sivil Toplum Teknoloji Hizlandirma Programi'nda ilk asama tamamlanirken, programa seçilen 7 sivil toplum kurulusu 10 bin dolara kadar proje destegi alip, 24 haftalik ek hizlandirma programina katilacak.
Sirketten yapilan açiklamaya göre, Koç Holding, Birlesmis Milletler Kalkinma Programi (UNDP) ve Koç Üniversitesi Girisimcilik Arastirma Merkezi (KWORKS) is birlikleri ile hayata geçirilen BOOST Sivil Toplum Teknoloji Hizlandirma Programi'nda ikinci asamaya geçmeye hak kazanan sivil toplum kuruluslari açiklandi.
Programa katilan 19 sivil toplum kurulusu arasindan gelistirdikleri projelerle seçilen 7 sivil toplum kurulusu, Bilim Kahramanlari Dernegi, Egitim Reformu Girisimi, Hayata Destek Dernegi, Istanbul Kültür Sanat Vakfi, Kalkinma Atölyesi, Siginmacilar ve Göçmenlerle Dayanisma Dernegi ile Türkiye Spastik Çocuklar Vakfi oldu.
Programin ilk asamasina katilan 19 sivil toplum kurulusuna KWORKS tarafindan yenilikçi proje fikirlerine yönelik mentorluk ve egitimler ile hizlandirma destegi sunulurken, küresel uzman havuzuna erisimleri saglandi.
Programin ikinci asamasina devam etmeye hak kazanan sivil toplum kuruluslari ise 10 bin dolara kadar proje destegi alirken, 24 haftalik ek hizlandirma programina katilacak.
- "BOOST Programi kapsaminda toplam 7 sivil toplum kurulusu desteklenecek"
Açiklamada görüslerine yer verilen Koç Holding Kurumsal Iletisim ve Dis Iliskiler Direktörü Oya Ünlü Kizil, iklim krizi, derinlesen esitsizlikler gibi büyük meselelerin çözümünde ancak sivil toplum kuruluslari güçlendigi ölçüde umut verici sonuçlar alinabilecegini belirterek, sunlari kaydetti:
"Pandemi süreci, sivil toplum kuruluslarinin dijital dönüsüm yolculugunda ve çeviklik kabiliyetlerini gelistirmede bir kaldiraca ihtiyaç duyduklarini gösterdi. Bu dönemde hizla hareket ederek sivil toplum kuruluslarinin dönüsüm süreçlerini desteklemeyi ve yeni is modelleri ile etkilerinin artirilmasini amaçlayan BOOST Programi'nin ortagi olduk. BOOST Programi kapsaminda toplam 7 sivil toplum kurulusu desteklenecek, bu sivil toplum kuruluslari arasindan Yapi Kredi de, sosyal sorumluluk fonu 'Ülkem Için Degisken Fonu' ile Bilim Kahramanlari Dernegi ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfi'na destek verecek. BOOST Programi'ni Toplulugumuzun sürdürülebilir büyüme anlayisini tanimlayan 'Gelecege. Birlikte' manifestosunun önemli bir parçasi olarak görüyorum.
Koç Toplulugu olarak dijital dönüsüm gündemimizi ve bu süreçte edindigimiz deneyimleri yakin paydaslarimiza yayginlastirmayi önemsiyoruz. BOOST Programi'nda Koç Toplulugu dijital dönüsüm liderlerinin gönüllü katkilariyla, sivil toplum kuruluslarina destek oluyoruz. Bu anlamda çalisma arkadaslarimizin uzmanlik alanlarindaki bilgi birikimleri ile gönüllü olarak bu programda sivil toplum kuruluslarina destek vermesini çok degerli buluyorum. Programa katilan tüm sivil toplum kuruluslarini, ekiplerini ve bu projeye emek veren çalisma arkadaslarimizi gönülden kutluyorum."
- Nokta atisi çözümler gelistiren projeler öne çikti
Verilen bilgiye göre, programin ikinci asamasina geçmeye hak kazanan sivil toplum kuruluslari belirlenirken, kuruluslarinda kendi alanlarindaki sorunlari iyi tespit edip nokta atisi çözümler gelistirmeleri, ekiplerin konuyu güçlü bir sekilde sahiplenmeleri ve gelistirilen projede teknolojinin kaldiraç olarak kullanilmasi ana kriterler olarak belirlendi.
Açiklamada seçilen 7 sivil toplum kurulusunun gelistirdikleri projelere iliskin de bilgi verildi.
Buna göre, imkanlari yetersiz olan çocuklara eriserek STEM alaninda egitimler vermeyi amaçlayan Bilim Kahramanlari Dernegi, gönüllü ve mezunlarinin aktif katilim saglayabilecegi ve ag kurabilecegi bir platform kuruyor. Platformun egitim ortaminin yani sira gönüllü ve mezunlar için kariyer planlama ve karsilikli ögrenmeyi de destekleyen bir yapisinin olmasi planlaniyor.
Çocugun ve toplumun gelisimi için egitimde yapisal dönüsüme nitelikli veri, yapici diyalog ve farkli görüslerden ortak akil olusturarak katki saglayan Egitim Reformu Girisimi, egitim paydaslarini nitelikli veriler, analizler ve iyi uygulamalar üzerinden bir araya getiren bir dijital platform için çalismalar yapiyor.
Uygulama ile egitimde veri okuryazarliginin da artirilmasi hedefleniyor. Egitim Reformu Girisimi bu çalismayi, platform temelli bir is modeline dönüsümünün de ilk adimi olarak görüyor.
Afetlerden etkilenmis topluluklarin temel hak ve ihtiyaçlarina erisimlerini saglamayi amaçlayan bir insani yardim kurulusu olan Hayata Destek Dernegi, afetler sonrasinda öncelikli olarak yapilan yardimlarin daha etkin bir sekilde organize edilmesini amaçlayan mobil bir e-nakit uygulamasi gelistiriyor. Uygulama sayesinde afetzedeler kendi ihtiyaçlarini kendileri saptayip alabilecek.
Istanbul'un kültür-sanat yasamini zenginlestiren çalismalar gerçeklestiren Istanbul Kültür Sanat Vakfi, salgin dolayisiyla sosyal hayattan daha da uzaklasmak zorunda kalan engelli bireylerin kültür ve sanata erisimini kolaylastirmak amaciyla bir proje gelistiriyor.
Vakif, web sitesini engelli bireyler için erisilebilir kilacak uygulamalar gelistirecek. Böylece hem IKSV etkinlikleriyle ilgili bilgilere hem de etkinliklerin kendilerine erisimin kolaylasmasi hedefleniyor.
Farkli ölçeklerde sürdürülebilir, tekrarlanabilir ve basarili projeler gelistirerek sosyal kalkinmaya katki saglayan Kalkinma Atölyesi, mesleki ve teknik okullarda egitim gören ögrenciler ve ögretmenler ile özel sektör temsilcilerinin bir araya gelmelerini saglayacak online bir platform üzerinde çalismalarini sürdürüyor.
Platform üzerinden ögrenciler is/staj imkânlarina ulasabilecegi gibi, özel sektör çalisanlari ve ögretmenler de inovatif projeler veya ortakliklar için çagrida bulunabilecek.
Kuruldugu günden bu yana mülteci ve siginmacilarin hak ve hizmetlere erisimleri konusunda sosyal ve hukuki destek veren, psiko-sosyal destek saglayan, sosyal yasama uyum saglamalari amaciyla çesitli kurslar ve faaliyetler düzenleyen Siginmacilar ve Göçmenlerle Dayanisma Dernegi, çalisanlarinin psikolojik dayanikliligini arttirmaya yönelik mobil bir uygulama tasarliyor.
Uygulama, kullanicilarin psikolojik dayanikliliklarini degerlendirmelerine ve takip etmelerine, dayanikliliklarini güçlendirmek için bilgilere ve önerilere erismelerine olanak taniyacak. Dernek, uygulamayi farkli sivil toplum kuruluslari ve Birlesmis Milletler kuruluslarinda da yayginlastirmayi hedefliyor.
Özel ihtiyaçlari olan çocuklarin egitim ihtiyaçlarinin karsilanmasinda özellikle salginla birlikte büyük zorluklar yasandigina dikkat çeken Türkiye Spastik Çocuklar Vakfi, özel ihtiyaçlari olan çocuklara, ögrencilere, ailelerine, bakim hizmeti verenlere ve ögretmenlere yönelik tasarlanmis bir çevrimiçi egitim platformu kurmayi hedefliyor.
Pilot olarak Metin Sabanci Özel Egitim Kurumu’na kayitli 60 ögrenci, aileleri ve ögretmenleri ile test edilecek platform, akabinde ilk olarak Istanbul Atasehir ilçesinde egitim görmekte olan 500 ögrencinin erisimine açilacak. Platform ve içeriklerinin ögretmenlerin erisimine açilmasi ile ulusal alanda yayginlasmasi hedefleniyor.
BOOST Sivil Toplum Teknoloji Hizlandirma Programi'nda Ilk Asama Tamamlandi
Koç Holding Kurumsal Iletisim ve Dis Iliskiler Direktörü Oya Ünlü Kizil: 'Iklim krizi, derinlesen esitsizlikler gibi büyük meselelerin çözümünde ancak sivil toplum kuruluslari güçlendigi ölçüde umut verici sonuçlar alacagimiza inaniyoruz' 'Koç Toplulugu olarak dijital dönüsüm gündemimizi ve bu süreçte edindigimiz deneyimleri yakin paydaslarimiza yayginlastirmayi önemsiyoruz'.