Borçka'da Hasar Tespit Çalismalari Sürüyor

Borçka'da Hasar Tespit Çalismalari Sürüyor

Artvin’in Borçka ilçesinde meydana gelen sel sonrasi Devlet Su Isleri yetkililer, taskin riskini ortadan kaldirmaya yönelik çalismalarini sürdürüyor. Ilçe merkezi ve köylerde selin vurdugu dere ve taskin riski altinda bulunan bölgeler tespit edilerek kayit altina alindi.

Artvin’in Borçka ilçesinde 6 Subat tarihinde meydana gelen sel felaketi sonrasi hasar tespit ve inceleme çalismalari sürüyor. Artvin Devlet Su Isleri (DSI) 26. Bölge Müdürlügü tarafindan Borçka merkez ve köylerinde yasanan heyelan ve sel sonrasi yasanan zarar ve yikiklar kayit altina alindi. Demirciler Köyünde inceleme yapan ekipler, taskin riskini ortadan kaldirmaya yönelik çalismalar baslatti. Tasan derelerin zarar verdigi evler, tarla ve yollardaki tahribat köy muhtari esliginde incelendi.

Demirciler köyü muhtari Cumali Yerebakan, yaptigi açiklamada, ”Her yogun yagislarda Içkale deresi tastigini dere islahi projesini tamamlayarak taskin riskini ortadan kaldirmaya yönelik çalismalarimiza ivme kazandirdik. Borçka ilçesi Demirciler köyünde asiri yagislar nedeniyle kopmalar oldu ve evlerin içine toprak girdi. Olusan heyelanin Demirciler Köyü ile 6 mahallesi dere boyunca bulunan tarim arazilerini, konutlari, ulasim yollarini etkilemistir. Asiri yagislar sonucunda da heyelan bölgesinden gelen selin, dere yataginin dar olmasi ve asiri heyelan malzemesi gelmesi nedeniyle tarim arazilerine tekrar zarar verdi. Evlerin alt katlarinda su baskinlarina ve ulasimin kesilmesine neden olmustur. Taskin olayinin maddi hasarla atlatilmis olmakla beraber bundan sonra olusabilecek yeni taskinlarda yerlesim yerlerinin zarar görmesi ile muhtemel can ve mal kaybinin önlenebilmesi maksadiyla, DSI kontrolüne alinmistir” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile