Sehirde havalarin uzun süredir sicak gitmesi, binlerce yildir zirvesinde kar eksik olmayan 3 bin 917 rakimli Erciyes’te kar birakmadi. Dagda karlarin erimesiyle beraber Kayseri’nin yöresel tabirlerinden olan ’Erciyes’te karlar eriyince borcumu öderim’ tabiri bu yil gerçeklesti. Adem isimli bir vatandas; "Eskiden ’Erciyes’in kari kalkinca borcumu veririm’ derlerdi. Erciyes’in kari eridigine göre borçlarini ödüyorlar. Erciyes’te kar kalkmazdi ama bu sene bayagi bir sicak oldu. Onun etkisinden dolayi karlar eridi" dedi.
Borçlunun borcunu ödemesi için zaman istemesi anlamina gelen bu sözü hatirlatan baska bir vatandas ise "Yani ’Borcumu öderim ama geç öderim. Müsaade et’ diyor. Bu da peygamber ahlaki. Borçluyu sikbogaz etmeyin, kendi haline birakip bekleyin. Karlar eridigine göre durumu müsait olan borcunu desin" ifadelerini kullandi.
Borçlular Dikkat, Erciyes'in Kari Eridi
Erciyes’in zirvesindeki karlarin erimesiyle Kayseri’deki ’Erciyes’te karlar eriyince borcumu öderim’ efsanesi yeniden gündeme geldi.



















