Demirbağ, yaptığı yazılı açıklamada, aralarında Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyeleri'nin de bulunduğu bölgedeki çok sayıda belediyenin elektrik borçlarının 130 milyon lirayı aştığını belirtti.
Bölgedeki köy içme sularının da yaklaşık 49,4 milyon lira elektrik borcunun bulunduğunu kaydeden Demirbağ, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi
"Bölgede 109 belediyenin elektrik borcu 130 milyon lirayı aştı. Biriken borçların tahsil edilememesinden kaynaklı karşılaşılan sıkıntıların aşılması için son çare olarak borcu bulunan belediyelerin elektriği kesilecek."
Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Sözcüsü Gökay Üstün de, şirket olarak bedelini peşin ödeyerek aldıkları enerjiyi bölgede tüketicilere dağıttıklarını fakat tahakkuk eden faturaların tahsilatı noktasında ciddi sıkıntı yaşadıklarını bildirdi.
Borcu Bulunan Belediyelerin Elektriği Kesilecek
Dicle Elektrik Pazarlama Satış Anonim Şirketi (DEPSAŞ) Genel Müdürü Neşet Demirbağ, borcu bulunan belediyelerin elektriğinin kesileceğini bildirdi.



















