Bordrolarını Milli Eğitim Bakanlığı’na Gönderdiler

Bordrolarını Milli Eğitim Bakanlığı’na Gönderdiler

Eğitim Bir-Sen Erzincan Şubesi üyeleri Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in öğretmenler ile ilgili açıklamalarını protesto etti.

Eğitim Bir-Sen üyeleri, maaş bordolarını kargo aracılığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdi. Eğitim Bir-Sen üyeleri posta hane önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Eğitim Bir-Sen Erzincan Şube Başkanı Nebi Gül yaptığı basın açıklamasında, “Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eğitim muhabirleriyle yaptığı toplantıda; öğretmenlerin ilköğretimde ortalama 870 saat, ortaöğretimde ise 756 saat okulda kaldığını belirtmiştir. Fakat maalesef gerçek bu şekilde değildir. Küçük bir örnek verecek olursak, ilköğretimdeki bir öğretmen günde 6 saat derse girmekte ve bu, 180 günde 870 değil, 1.080 saat yapmaktadır. Örnekten de anlaşılacağı gibi Bakan Dinçer’in vermiş olduğu rakamlar gerçeği yansıtmadığı gibi arada 210 saat gibi büyük bir fark bulunmaktadır. Bakan Dinçer'in açıkladığı 2011 OECD raporundaki dolar cinsinden maaşlar da gerçeği yansıtmamaktadır. Türkiye’de yeni bir öğretmenin maaşının, yıllık 25.536 dolar ve OECD ortalamasının 29.767 dolar olduğu, şeklinde ifade edilen rakamlar da günümüzün gerçek rakamlarını yansıtmamaktadır. Şu an yeni bir öğretmenin maaşı 1.592 TL’dir. Dolar cinsinden bakıldığında ise bu 877 dolara tekabül etmektedir.

Bu öğretmenin ek ders ücretleriyle birlikte maaşı dolar cinsinden bakıldığında ise 1.129 dolar olmaktadır. Yıllık dolar cinsinden hesap edecek olursak da ham maaşı 10.524 dolar, ek dersli maaşı ise 13.548 dolar tutmaktadır. Bu rakamlara bakıldığında Bakan Dinçer’in ifade ettiği rakamların neredeyse yarısı kadar olduğu görülecektir. Bakanlık, eğitimde verimi artırma adına değişiklikler yaptığı bir dönemde eğitimin en önemli unsuru olan öğretmenlerin moral ve motivasyonunu bozacak söylemlerden uzak durmalı ve eğitim çalışanlarıyla ilgili iletişimin dilini yakalamalı; yüzünü de artık eğitimcilere dönmelidir. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer’e net maaşlarımızın kaç dolar yaptığını hesap ettirmesi için maaş bordrolarımızı gönderiyoruz.

Eğer öğretmenin yıllık maaşı 25 bin dolar ile 36 bin dolar arasında ise, biz öğretmenler olarak üstünü Sayın Bakan’a gönderelim. Şayet; öğretmenler bu meblağın altında maaş alıyorsa eksiğini onlar tamamlasın ve eksik kısmını ödesinler. Öğretmen maaşlarını iyi hesap ettiklerinde göreceklerdir ki, Türkiye’de devlet memurları içinde, aldığı eğitim seviyesi ve yaptığı göreve göre en düşük maaşı alan kesim öğretmenlerdir. Öğretmenler toplum içinde hak ettiği gerçek statüye kavuşmalı ve öğretmen maaşları emeklerini karşılayacak seviyeye getirilmelidir.” şeklinde açıklamada bulundu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile