Bornova Belediyesi Sağlık Köyü Projesi hayata geçiriliyor

Bornova Belediyesi'nin projesi olan Halk Sağlığı Evi'nin yapımı tamamlandı. Toplam dört binadan oluşacak proje kapsamında sırada ikinci bina olan Çocu

Bornova Belediyesi'nin projesi olan Halk Sağlığı Evi'nin yapımı tamamlandı. Toplam dört binadan oluşacak proje kapsamında sırada ikinci bina olan Çocuk Sağlığı ve Eğitim Merkezi'nin yapımı var.

Bornova Belediyesi ile Ege Üniversitesi işbirliği çerçevesinde sağlık çalışmalarının yürütüleceği Halk Sağlığı Evi'nde sağlık taramaları, çocuk sağlığı, yaşlı bakımı ve engellilere yönelik sağlık hizmetleri yürütülecek. Sağlık Köyü'nün ilk binası olan Halk Sağlığı binası 5367 metrekarelik Sağlık Köyü içinde bin metrekarelik alana kuruldu. Bornova Belediyesi tarafından iç tefrişatı yapıldıktan sonra hizmete açılacak.

Bornova Belediyesi öncülüğünde ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi sorumluğunda yürütülecek Halk Sağlığı hizmetleri bir yandan üniversite öğrencilerinin eğitimlerinde uygulama imkanlarını, öte yandan yöre halkının nitelikli ve çağdaş bir hizmet almasını sağlayacak. Halk Sağlığı binasında sağlık güvencesi olmayan ve sağlık hizmetlerinden yararlanamayan hastane koşullarında tedavi olması gereken vatandaşların hastanelere yönlendirilmesi yapılacak.

Proje çerçevesinde Pınarbaşı Yunus Emre Mahallesi'nde temeli atılan içinde Kütüphane ve 112 Acil Çağrı Servisi ile 24 saat acil servise dönük hizmet verecek Halk Sağlığı binasının ardından Çocuk Sağlığı ve Eğitim Merkezi hayata geçirilecek. Ardından Yaşlı Sağlığı ve Gündüz Bakımı, İşçi Sağlığı ve Eğitimi binaları yapılarak Sağlık Köyü tamamlanacak.

Bornova Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin en temel gereği olan sağlık hizmetlerini Bornova halkına sunmak üzere bu projeyi başlattıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Projemizin Halk Sağlığı Evi ayağında bir hayırseverimizin bizleri mutlu eden katkısı oldu. Ayrıca Ege Üniversitemizin desteğiyle projemizi gerçekleştiriyoruz. Türkiye'de başka örneği olmayan projemizin her türlü personel, bireysel ve akademik desteğini Ege Üniversitesi sürdürecek. Hayırseverimiz de inşaatın yapımını üstlendi. Belediyemiz Sağlık Köyü projesini başlatarak arazi teminini sağladı. Binaların kaba inşaatının ardından son halini alması Bornova Belediyemiz tarafından sağlanacak. Bornova Belediyesi'nin bir yerel yönetim olarak Ege Üniversitesi ile birlikte böylesi bir projeyi hayata geçirmesi gerçekten heyecan verici. Bu işbirliğinin devamı da gelecek." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile