Şu anda 11 ülkeye üretiminin yüzde 20’sini ihraç eden Borpanel, 2015 yılında üretiminin yüzde 50’sini ihraç etmeyi hedefliyor.
Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Borsan Grup’a bağlı olan Borpanel’in bu yıl Türkiye genelinde bayilik çalışma sürecini tamamlayacaklarını söyledi.
Borpanel’in 2009 yılında yapılan yeni yatırımlarla iç kapı mobilya üretimine başladıklarını söyleyen Adnan Ölmez, “Daha sonra 2011 yılında modüler mutfak üretimine başladık. Nihayetinde bu yıl da Türkiye’deki özel tasarım yapan mimarlarla ve yurt dışında özel tasarım yapan mimarlarla modüler banyo tasarımları yaptık. Bu koleksiyonu da geçen ay itibariyle Türkiye ve yurt dışı piyasalarına sunduk. Büyük beğeni kazanan bir koleksiyon oldu bu yeni tasarımlarımız. Bu arada, üretim alanını 2009’dan beri artırıcı yatırımlar yaptık. Borpanel bugün geldiği noktada, 20 bin metrekare kapalı alanda 150 kişinin çalıştığı, bütün Karadeniz’in en büyük entegre mobilya fabrikası durumundadır. Aynı bünyede entegre bir şekilde bant sistemiyle kapı, iç kapı, mobilya kapı üretebilen, başka bantta modüler banyo üretebilen, bir diğer bantta da modüler mutfak üretebilen 3 ayrı hat üzerinde üretim yapan entegre bir fabrika durumundadır. 2 yıldan beri tasarım çalışmalarını yaptığımız yaklaşık 600’ün üzerinde farklı kombinasyonlarıyla çeşidi olan modüler banyo modellerimizi piyasaya sürdük” dedi.
Türkiye piyasasında bayilik sistemiyle çalışmayı planladıklarını dile getiren Adnan Ölmez, “Karadeniz Bölgesi’nde ciddi anlamda bayileşme sürecini tamamladık. İstanbul’da iki tane önemli bayiimiz oldu. Ankara’da da bayiimiz var. Doğu Anadolu’da bayiler oluşturuyoruz. Bu yıl içerisinde Türkiye genelinde önemli ticaret merkezi olan illerde bayilik çalışma sürecini tamamlayacağız. Yurt dışında da şu anda 11 ülkeyle ihracatlar devam ediyor. 2015 yılında Borpanel Türkiye’de bayilik alt yapı çalışmalarını tamamlamış, üretiminin de yüzde 50’ye yakın bölümünü ihraç eden fabrika durumuna gelecek. Diğer fabrikalarımız Borsan ve Yılka’da bu yıl yüzde 50 ihracatı gerçekleştireceğiz. Şu ana kadarki veriler bunu gösteriyor. Borpanel fabrikamızda da üretimin yüzde 50’sini 2015 yılında ihraç eder duruma geleceğiz. Borpanel fabrikamıza çok emek verdik, ciddi yatırımlar yaptık. Çünkü mobilya dışarıdan göründüğü kadar kolay bir iş değil. İnsan elinin değmesi gereken bir iş. Gelinen noktada Borpanel’i insan gücünü minimize ederek, teknolojik alt yapısı olan makinelerle donatılmış entegre bir fabrika durumuna getirdik” diye konuştu.
Borpanel İhracat Hedefini Büyüttü
Samsun’da 20 bin metrekare kapalı alanda, 150 kişinin çalıştığı Karadeniz’in en büyük entegre mobilya fabrikası durumundaki Borpanel, ihraç hedefini büyüttü.