Borsa Istanbul VIOP'ta Fiziki Teslimatli DIBS Vadeli Islem Sözlesmelerini Isleme Açti

Borsa Istanbul VIOP'ta Fiziki Teslimatli DIBS Vadeli Islem Sözlesmelerini Isleme Açti

Borsa Istanbul, Fiziki Teslimatli Devlet Iç Borçlanma Senedi Vadeli Islem Sözlesmelerini Vadeli Islem ve Opsiyon Piyasasi’nda (VIOP) 15 Mart tarihinde isleme açti.

Borsa Istanbul, VIOP’ta Fiziki Teslimatli DIBS Vadeli Islem Sözlesmelerini isleme açtigini duyurdu. Borsa Istanbul’dan yapilan açiklamaya göre, Fiziki Teslimatli Devlet Iç Borçlanma Senedi (DIBS) Vadeli Islem Sözlesmelerinin dayanak varliklari 2023, 2026 ve 2030 vadeli devlet iç borçlanma senetleri olacak. Söz konusu dayanak varliklar piyasayi temsil kabiliyeti olan, likiditesi yüksek, DIBS Piyasa Yapiciligi Sistemi içinde bulunan 2 yillik, 5 yillik ve 10 yillik gösterge niteligindeki kiymetler olarak seçildi.

Fiziki Teslimatli Devlet Iç Borçlanma Senedi Vadeli Islem Sözlesmeleri özellikle finans sektörünün ve kurumsal yatirimcilarin faiz risklerini daha saglikli bir sekilde yönetmelerine, spot/vadeli piyasa arasindaki akiskanligi saglayarak tahvil ve bono piyasasindaki derinligin artmasina ve daha etkin fiyat olusumuna imkân verecek. Takasbank’in Merkezi Karsi Taraf hizmeti verecegi bu sözlesmeler, ilgili DIBS’in vade sonunda fiziki teslimati ile sonlanacak. DIBS vadeli islem sözlesmeleri, bankalarin yani sira tahvil portföyü bulunan ve piyasa faiz oranlarinin degisiminden korunmak isteyen yatirimcilara da hitap edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile