Adana'da 11 katlı bir apartmanın 8 yıldır boş olan kapıcı dairesine 4 bin 450 lira elektrik faturası geldi. Daire boş olduğu için faturayı fark etmeyen apartman yönetiminin elektrik borcu zamanla 7 bin 800 lira olurken, borç ödenmediği için binanın asansör motoru haczedildi.
Merkez Çukurova ilçesinde bir apartmanın 8 yıldır kullanılmayan kapıcı dairesine 4 bin 750 lira elektrik faturası geldi. Boş kapıcı dairesine elektrik faturasının geldiğini ise apartman yönetiminin uzun yıllardan sonra daireyi bir aileye kiralamayı düşünmesiyle ortaya çıktı. Kapıcı olarak bir aileye kiralanan ev, aile tarafından temizlendikten sonra, tam taşınılmak üzereyken, elektrik ve su aboneliğinin üzerlerine alınması istendi. Bunun üzerine aile önce TEDAŞ'a giderek abone olmak istedi. Ancak aile boş
dairenin 4 bin 750 lira elektrik borcu olduğunu, uzun süredir ödenmediği için faiziyle birlikte borcun 7 bin 800 lira olduğunu öğrendi. Bunun üzerine aile, apartman yönetimi ile konuşup olayı anlatarak daireye oturmaktan vazgeçti. 8 yıldır boş dairenin 7 bin 800 lira elektrik borcu olduğunu öğrenen apartman yöneticisi Abdil Gökkaya, hemen TEDAŞ'a başvurdu. Ancak o da 7 bin 800 lira borcu olduğunu öğrenince şok oldu. Gökkaya, ikinci şoku ise elektrik borcu ödenmediği için TEDAŞ'ın mahkemeye başvurmasıyla yaşadı. Henüz ne olduğunu anlamayan Gökkaya ve apartman sakinlerine 3. şok da borç ödenmediği için haciz işlemi yapılarak apartmanın asansörünün motoruna el konulmasıyla yaşandı. Şimdi apartman sakinleri 11 katlı binadaki dairelerine merdivenlerle çıkmak zorunda kalıyorlar.
Gökkaya, tüm bu yaşananların bir komedi olduğunu ve ancak Türk filmlerinde yaşanacağını belirterek, "Daireyi kiraya vermek istemeseydik bu faturadan hiç haberimiz olmayacaktı. 8 yıldır boş olan bir daireye nasıl bu kadar elektrik parası gelir, anlamış değilim" dedi.
Faturanın farkında olmadıkları için TEDAŞ'ın mahkemeye gittiğini ve icra yoluyla asansörün motoruna el konulduğunu ileri süren Gökkaya, "Apartman 11 katlı. Asansöre el konulduğu için yaşlı ve çocuklar 11 kat çıkmakta zorlanıyorlar. Bu nasıl bir adalet ve uygulama anlamadım. Bunun bir an önce düzeltilmesi lazım" diye konuştu.
Elektrik faturasını öğrendikten sonra TEDAŞ ile görüştüğünü savunan Gökkaya, şöyle devam etti: "TEDAŞ'taki yetkililer de boş bir daireye neden bu kadar fatura geldiğini bilmediklerini söylediler. Buraya gelen memurun hatası olduğunu düşünüyorlar. Ama bana 'Haklısınız, ancak bu fatura yazılmış. Bunu ortadan kaldırmak için mahkemeye başvurun. Siz kesin kazanırsınız' dediler. TEDAŞ da bu durumu açıklayamıyor. Çünkü bunun açıklanacak bir durumu yok." Gökkaya, TEDAŞ'ın yanlış uygulaması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduklarını, bir avukat tutarak dava açtıklarını kaydetti. 10. katta oturan apartman sakini Emine Ege, asansörün motoruna icra yoluyla el konulduğu için 10 kat çıkmak zorunda kaldıklarını belirterek, "Bu bir skandal. Boş daireye elektrik borcu geldi. Bunu ödemediğimiz için asansör motoruna icra yoluyla el konuldu. Böyle bir uygulama olamaz. Benim küçük çocuklarım var. Okuldan geliyorlar, eşim 10 kat iniyor çocukları alıyor. Bunun hemen düzeltilmesi lazım" dedi
10 yaşındaki Abdullah Ayaz ise asansörlerinin motorlarına el konulduğu için yürüyerek merdivenleri çıkmak zorunda kaldıklarını, çok zorlandıklarını kaydetti.
Boş Daireye Fatura, Asansör Motoruna Haciz
Adana'da 11 katlı bir apartmanın 8 yıldır boş olan kapıcı dairesine 4 bin 450 lira elektrik faturası geldi.