İddiaya göre işletme sahibi arafından boş senede 200 bin lira yazılarak icraya verildi.
4 yıldır hukuk mücadelesi sürdüren Conker çiftinin 2 dairesi satışa çıkartıldı. Kemah ilçesinde yaşayan Zülal Fatma ve Mustafa Conker, çifti yine ilçede eczane işleten Gülşen G. çifti ile anlaşarak 1998 yılında eczaneyi işletmeye başlattılar. Eczane sahibi Gülşen G. 2005 yılında ecza deposuna olası borçları için senet istedi. Boş senet veren Conker çifti, 2007 yılında tekrar bir boş senet daha verdi. 2009 yılında ise, Gülşen G. eczaneye el koyarak, iddiaya göre boş senede 200 bin lira yazılarak icraya verildi.
Eczane işletmecisi Mustafa Conker Kemah’ta Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu, ancak savcılıkta alınan ifadesinde eczanenin borçlarına karşın senedi aldığını suçlamasında bulunuldu. Mustafa Conker 9 Mart 2011’de Erzincan 1’nci Asliye Hukuk Mahkemesine senedin iptali için dava açtı. İşletmenin asıl sahibi görülen Gülşen G.’nin eşi Namık G. ifadesinde de 200 bin lirayı elden nakit olarak verdiğini ifade etti.
28 Şubat 2013 tarihinde mahkemece alınan red kararı üzerine Conker Çifti kararı temyiz ettiler. Yargıtay’da devam eden temyiz henüz sonuçlanmadı.
2010 yılında Kemah İcra Müdürlüğü tarafından Conker çiftine ait olan 2 daire satışa çıkartıldı. Conker çifti, Kemah İcra Hukuk Mahkemesine satışın usulsüz olduğuna dair itiraz edince iptal edildi. 2012 yılında tekrar satışa çıkartıldı. 240 bin lira değer biçilen iki daire, ilk ihaleye kanun gereği yüzde 60 ile çıkıldı alıcı çıkmayınca bu defa yüzde 40’ la ikinci ihaleye çıktı. Ama 2012 İcra İflas Kanunu’nda yapılan değişikliğe göre yüzde 50’nin altında satış yapılmaması gerekirken yüzde 40’a satış yapıldı. Namık G. 104 bin lira değer biçilen daireleri “Ben alıyorum” dedi.
Conker ailesi İcra İflas Kanunu’nda 2012 yılında yapılan değişikliğe göre ikinci ihaleye yüzde 50 ile çıkılması gerektiğini belirterek Kemah İcra Hukuk Mahkemesine tekrar itiraz ettiler. 29 Aralık 2012 tarihinde dava reddedildi. Conker ailesi bu defa Yargıtay’a müracaat etti. Yargıtay mahkeme kararının doğru olduğunu söylerken, karar düzeltmesi için aile tekrar Yargıtay’a gitti. Yargıtay 11 Temmuz 2013’te mahkeme kararını onadı.
Yargıtay’ın kararı üzerine Mustafa Conker, Başbakanlık İletişim Merkezi(BİMER) ve HSYK’ya şikayette bulundu. BİMER şikayet dilekçesini Adalet Bakanlığı’na, Adalet Bakanlığı’da incelenmek üzere Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Mustafa Conker, eczane için vermiş oldukları boş senedi 200 bin lira nakden verilmiş gibi icraya koyulduğunu ifade ederek; “Namık G'nin Kemah Cumhuriyet Başsavcılığı’nda vermiş olduğu ifadede boş senedi eczanenin borçlarına karşılık aldığını söyledi.
Erzincan’da 1’nci Asliye Hukuk Mahkemesinde ise ‘Ben bu parayı nakden verdim” diye beyanda bulundu. Delil başlangıcı olduğu halde sayın hakim bunu görmedi. Evlerin satışında ise yüzde 60 ile çıkıldı, yüzde 40 ile kendisi aldı. Yasa var yüzde 50’den aşağı satılamaz diye. Bu yasada çiğnenildi. Yargıtay’da bunu görmemezlikten geldi. Biz bu haklarımızın devlet büyüklerimizden korunmasını istiyoruz” dedi.
Zülal Fatma Conker ise bu hukuksuzluğun önüne geçilmesini istediklerini belirterek “ Hakkımızın korunmasını istiyoruz. Psikolojim bozuldu. Destek almaya başladım. Adalet ve hukuk istiyorum” diye konuştu
Boş Senede İmza Attılar, Hayatları Karardı
Kemah ilçesinde eczane işleten Mustafa ve Zülal Fatma Conker Çifti borçlanma ihtimaline karşı eczane sahiplerine boş senet imzalayarak verince, boş senedin azizliğine uğradı.