Malatya Tarim ve Orman Il Müdürlügü tarafindan, 2021 yilinda gerçeklestirilen projeler ile 2022 yili uygulanacak projelerin degerlendirilmesi toplantisi yapildi.
Tarim ve Orman Il Müdürlügü’nde düzenlenen toplantiya, Tarim ve Orman Il Müdürü Tahir Macit, Il Müdür Yardimcilari Ahmet Turan Karaca ve Ramazan Çolak, Bitkisel Üretim ve Bitki Sagligi Sube Müdürü Demet Köksal, ilçe müdürleri ve teknik personeller katildi.
Toplantinin açilisinda konusan Tarim ve Orman Il Müdürü Tahir Macit, "Düzenledigimiz bu toplantiyla 2021 yilinda yaptigimiz tüm çalismalarin ve faaliyetlerimizin degerlendirmesini yapacagiz. Varsa eksiklik ve aksakliklarimiz tespit edecegiz ve bunlarin giderilmesini saglayacagiz. 2022 yili içerinde hedefimiz, ilçelerimizde atil, nadas ve bos arazi olan tarim arazilerinin yeni projelerle ekonomiye kazandirilmasidir” ifadelerini kullandi.
"10 bin dekar alanda proje üretimi yapilmasi planlandi"
Malatya genelinde bu yil uygulanmak üzere müdürlüklerince hazirlanan, yazlik ekilis ile bugday üretimi artiyor ve atil arazilerin degerlendirilmesi amaci ile hububat ve yagli tohumlu bitkilerin ekilisi projelerinin bakanlik tarafindan onaylandigini bildiren Macit, “Bu projeler ile ekilis programi yapilmayip bos birakilan arazilerin veya nadas alanlarinin uygun münavebe plani ve ekim yöntemleri kullanilarak tarimsal üretime kazandirilmasi amaçlanmistir. Bu kapsamda proje sahasinda 10 bin dekar alanda üretim yapilmasi, araz açigi olan hububat üretiminde artis saglanmasi, bitkisel üretimde yeni üretim tekniklerinin ve kültürel uygulamalarin üreticilere ulastirilmasi, kullanilacak sertifikali tohum ile verim ve kalite artisi saglanmasi, iklim degisikligine uyum ve önlenmeye yönelik uygulamalarin kapsaminda bölgeye uyumlu çesit kullanilarak verim artisinin saglanmasi hedeflenmektedir" dedi.
Katilimcilarin görüs ve önerileri dogrultusunda projelerin uygulanma durumlari belirlenerek toplanti sona erdi.
Bos Tarim Arazileri Ekonomiye Kazandirilacak
Malatya’da bu yil, atil, nadas ve bos olan tarim arazilerinin yeni projelerle ekonomiye kazandirilmasi saglanacak. Yazlik ekilis ile bugday üretimi artiyor ve atil arazilerin degerlendirilmesi amaci ile hububat ve yagli tohumlu bitkilerin ekilisi projeleri Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan onaylandi. 10 bin dekar alanda proje üretimi yapilmasi planlandi.