BOSBIR Yönetim Kurulu Baskani Özsoy Açiklamasi 'OSB'lerimiz Yeni Düzenlemeden Zarar Görmemeli'

BOSBIR Yönetim Kurulu Baskani Özsoy Açiklamasi 'OSB'lerimiz Yeni Düzenlemeden Zarar Görmemeli'

Bursa Organize Sanayi Bölgeleri Birligi Enerji Üretim AS (BOSBIR) Yönetim Kurulu Baskani Ersan Özsoy, Organize Sanayi Bölgelerinin istihdam, üretim ve ihracat performansiyla ülke ekonomisinin kalkinmasinda en önemli rolü üstlendigini belirterek, OSB’lerin yönetimiyle ilgili yapilmasi gereken degisikliklerin gözden geçirilmesi gerektigini söyledi.

BOSBIR istisare toplantisi, BTSO Ana Hizmet Binasi’nda gerçeklestirildi.

Toplantida sanayi bölgesi baskanlari, 4562 sayili OSB Kanunu’nda yapilmasi planlanan baslica degisiklikler basta olmak üzere gündemdeki konulari ele aldi. Programa BOSBIR ve DOSAB Baskani Halil Ersan Özsoy, BTSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay, OSB Baskan ve yöneticileri katildi.

BOSBIR ve Demirtas Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Baskani olan Ersan Özsoy, OSB’lerin istihdam, nitelikli üretim ve ihracat performansi açisindan ülke ekonomisine önemli katkilar sunan yapilar oldugunu ifade etti.

OSB’lerin gelecegini yakindan ilgilendiren OSB Kanunu’nda degisiklikler içeren yasa taslaginin degerlendirildigi toplantida konusan Ersan Özsoy, “Yeni taslaga göre tüm OSB yönetimlerinin mülki idare amirleri baskanliginda olusturulacak mütesebbis heyetler ile yönetilmesi öngörülüyor. Hâlihazirda Türkiye genelinde 350 civarinda OSB faaliyet gösteriyor. 102 OSB süreci tamamlayarak genel kurul asamasina geçmis durumda. Ülkesi ve kenti için üreten, ihracat yapan OSB’lerimizin yapisinin bozulmamasini istiyoruz. Genel kurul yapip yönetimi sanayiciye geçmis OSB’ler Türkiye’nin en öne çikan OSB’leridir. Ayrica Türkiye’nin en büyük OSB’lerinin tamamina yakini genel kurulla yönetiliyor. Bizler mevcut yapinin korunmasini istiyoruz. Bu konuda hazirladigimiz ortak talepleri Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’miza en kisa sürede ulastiracagiz” dedi.

Ersan Özsoy, kanun taslaginda ayrica kalkinma ajanslari, TÜBITAK ve KOSGEB gibi kurumlar için Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’na OSB’lerin brüt gelirleri üzerinden yüzde 1 pay oraninda katki yapilmasinin da öngörüldügünü belirtti.

Ersan Özsoy, “Bu noktada is dünyasi olarak bizler, taslak metinde belirtilen bu yüksek oran yerine OSB’lerimizin brüt karinin binde 5’i olarak aktarilmasinin daha uygun olacagini düsünüyoruz. Devletimiz tarafindan kalkinma hedeflerimize destek vermek amaciyla olusturulan kurumlarimiza katki saglamak hepimizin ortak görevidir. Ancak planli sanayilesmenin ve sürdürülebilir üretimin öncüsü olan OSB’ler, kar hedefi gütmeyen, ülke ekonomisi için üretim yapan firmalara tüm imkanlarini yatirim amaçli olarak kullanmaktadir. Bu nedenle kanun taslaginin söz konusu dengeleri gözetecek sekilde ortak akilla gözden geçirilmesini, OSB’lerimizin bu düzenlemeden zarar görmemesini arzu ediyoruz” seklinde konustu.

Toplantiya ev sahipligi yapan BTSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay ise OSB’lerin sehir ve ülke ekonomisinin gelecek hedeflerine ulasmasinda kilit rol oynadiginin altini çizdi. Türkiye’nin kalkinma hedeflerine güçlü OSB’lerle ulasabilecegini ifade eden Burkay, “BTSO olarak sanayiyi daha ileriye tasimak, üretimi ve istihdami artirmak hedefiyle önemli projeler ortaya koyuyoruz. OSB’ler kentlerimizin üretim merkezleri konumunda. Binlerce firma, yüzbinlerce çalisani ile stratejik bir misyon üstlenen OSB’lerimizin mevcut potansiyelini ve niteliklerini daha da güçlendirmek öncelikli hedefimiz olmali. Ilgili kanun taslaginda bölgelerimizi yakindan ilgilendiren, ülkemizin gurur kaynagi konumundaki OSB’lerimizin kazanimlarinin korunmasi ve gelistirilmesi için yapilan her düzenleme ekonomimizin gelecegi için kritik role sahip. BOSBIR, OSB’lerimizin talep ve önerilerinin çözülmesi adina çalismalar yürütmeye devam ediyor. Bizler de BTSO olarak söz konusu kanun taslaginin OSB’lerimizin ortak talepleri dogrultusunda düzenlenmesi için elimizden gelen gayreti gösterecegiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile